Yaklaşık 260 derece sıcaklıkta odun ateşinde yanan fırının başında oruç tutarak çalışan Mehmet Batu, öğleden sonra başlayıp iftara kadar çalıştıklarını belirterek, 'Ramazan'da sıcak ortamda çalışmak zor, burada akşama kadar pideleri pişiriyorum. Sıcak biraz zorlasa da, mecburen çalışıyoruz' dedi.
Fırındaki sıcaklığın özellikle Ramazan ayında çok hissedildiğini belirten Fırıncı Ömer Topal, 'Ramazan ayını en zor şartlarda geçiren mesleklerden biriside fırıncılık mesleğidir. Fırın ustaları, iftar ve sahur sofralarına sıcak ekmek yetiştirmeye çalışıyor. Çok şükür orucumuzu da tutuyoruz. Ramazanın havası bereketlidir. İftar saatlerinde yoğunluk oluyor' dedi. (İHA)