GÜNDEM

2026 NATO Zirvesi için gözler Antalya’da

Hollanda’nın Lahey kentinde düzenlenen NATO Zirvesi’nin ardından yayımlanan bildiride, 2026’daki liderler zirvesinin Türkiye’de yapılacağı açıklandı. Zirveye ev sahipliği yapacak şehir henüz belirlenmezken Antalya doğal aday konumunda

Lahey’de düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sona erdi. Zirve sonunda yayımlanan bildiride, 2026 yılında yapılacak NATO Liderler Zirvesi'nin Türkiye’de düzenleneceği resmen duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da zirvede yaptığı konuşmada, "Gelecek yıl müttefiklerimizi Türkiye’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Zirvenin hem ülkemiz hem de NATO için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

VALİ ŞAHİN, DİLE GETİRMİŞTİ
Zirvenin hangi şehirde yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, geçmişte ev sahipliği yaptığı uluslararası organizasyonlar, uygun iklimi ve gelişmiş altyapısıyla Antalya öne çıkan şehirler arasında yer alıyor.

Antalya Valisi Hulusi Şahin de daha önce yaptığı bir açıklamada, şehrin uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapma kapasitesine dikkat çekerek, “Yapılan her organizasyon Antalya ve Türkiye’nin turizmine, ekonomisine katkı sunuyor. NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı boyunca Antalya, dünya basınında geniş yer buldu. Bir taraftan dünyanın en büyük akademik etkinliği olan uzay kongresine hazırlanıyoruz. 2026 Ekim ayında bunu gerçekleştireceğiz. NATO Liderler Zirvesi önümüzdeki yıl Türkiye’de yapılacak ama hangi şehirde olacağı belli değil. İstanbul da gündemde ancak biz Antalya olarak bu zirveye talibiz” ifadelerini kullanmıştı.