“ADETA ALTIN DEĞERİNDE”
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, ekim öncesi yaptığı açıklamada, safranın üretim süreci ve faydaları hakkında önemli bilgiler verdi.
Antalya ilçelerimizde safran üretimini genişletmeye çalışıyoruz. 1 tane safrandan üçüncü yılın sonunda 20-25 adet yumru olacak. Safran, suyu çok sevmez. Çok sulanırsa yumrular çürür. Zararlısı da köstebektir ancak bu bölgemizde de köstebek yok.” ifadelerini kullandı.
Manavgat Belediyesi, sağlıklı ve sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla, Manavgat’ı sadece turizmin değil, tarımın da öncü ilçelerinden biri haline getirmeyi hedefliyor.