Tarihi M.Ö. 628 yıllarına dayanan Antalya’nın Gazipaşa ilçesi, şehrin en doğusunda yer almaktadır. Bölgedeki popüler turizm merkezlerine nazaran daha az bilinen ilçe, Antalya’nın adeta gizli cennetidir. Tarihsel serüveni ve sahip olduğu doğal güzellikleri ile birlikte eşsiz bir tatil geçirebileceğiniz Gazipaşa’da ziyaret edilebilecek pek çok tabiat oluşumu ve buna bağlı önemli lokasyonlar bulunmaktadır. Yüzölçümünün küçük olması sebebiyle, ziyaret edilecek noktaların birbirine yakın olduğu ilçe, son yıllarda turizm anlamında olumlu gelişmeler yaşamaktadır. Yine de bakir olma özelliğini koruyan ilçe, aşırı büyük yapılaşma ve büyük tesislerin olmadığı, doğa ile iç içe zaman geçirebileceğiniz, küçük bir turizm merkezidir. Dolayısıyla Gazipaşa’da ailenizle ve sevdiklerinizle yeşilin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz eşsiz piknik alanları bulunmaktadır. Yazımızda sizler için Gazipaşa’da bulunan doğa harikası piknik alanlarını derledik. İşte tüm detaylarıyla o piknik alanları…

1-Koru Denizi Piknik AlanıKoru-Plajı-Nerede-1Koru Plajı caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı Akdeniz sahilindeki 17 merkezden birisidir. Bu plajın kendi kendini filtre eden tek deniz olma özelliğine sahip olduğu söylenmektedir. Bu plaja yüzmeye giderken beraber yüzeceğiniz balıklar ve diğer deniz canlıları ile doğal su altı güzelliklerini izleme şansını yakalayabilirsiniz. Koru Plajı’nın doğu kesiminde yer alan Doğal Havuz kayalıkları halk arasında ‘yalı taşı’ olarak adlandırılır. Ayrıca hafta içi daha sakin olan doğal havuzlar, hafta sonları yöre halkı ve ziyaretçiler tarafından piknik ve kamp için kullanılmaktadır.

koru feneri 2

2- Koru Fener Mesire Alanı
Gazipaşa Belediyesi'ne ait Koru Mahallesi’nde bulunan mesire alanı, 55 bin 370 metrekarelik alanı kaplıyor. Gazipaşa'da geçtiğimiz yıllarda Orman İşletme Müdürlüğünden kiralanarak Gazipaşa Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılan Koru Mahallesi'ndeki Fener Mesire Alanı, hem bölgeden hem de komşu ilçelerden piknikçilerin ilk duraklarından biri olma özelliğine sahip. Bazı piknikçiler Toros dağlarında bulunan yayla yollarını tercih ederken, Bazı piknikçiler sahil şeridinde bulunan mesire alanlarını tercih ediyor. Gazipaşa’da piknikçilerin yoğunlukla tercih ettikleri Koru Mahallesi’nde bulunan Fener Mesire Alanı ziyaretçileri Gazipaşa’nın eşsiz doğasına tanıklık etme fırsatı sunuyor.

ırmak son

3-Sugözü Irmağı Mesire Alanı
Sugözü Irmağı en çok rağbet gören mesire yerlerinden. Toros Dağları’ndaki kar sularıyla beslenen ırmağın debisi ilkbaharda en yüksek noktaya çıkıyor. Sugözü’ne gitmek için ilçe merkezinden Beyovası, Küçüklü, Öznurtepe, Sugözü yolunu izlemek gerekiyor. Burası ilçenin yaylalarından birisi. Burada doğan Sugözü Irmağı yeşil bir vadinin içinden akarak Akdeniz’e ulaşıyor. Küçük bir hidroelektrik santralinin de bulunduğu akarsuya alabalık yavruları bırakılarak üremeleri sağlandı. Vadideki kır lokantalarında ekolojik tarımla üretilmiş sebze ve salata yanında alabalık sunuluyor. İstenirse Sugözü’nün yazın en sıcak günlerinde bile soğuk olan suyuna da girilebiliyor. Sahilin parlak güneşiyle yanan bedenlere serin bir mola yeri. Yerli halk da hafta sonları akarsuyun çevresindeki ağaçların altında piknik yaparak serin bir gün geçiriyor.

4- Termal / Ilıca Kaplıcası

ılıca kaplıcası
Antalya yöresinin tek termal kaynağı Gazipaşa’da bulunuyor. Ancak şimdilik herhangi bir tesis yok. Doğal haliyle ve halkın basit düzenlemeleriyle kullanılıyor. Toros Dağları üzerindeki orman Köyü Ilıca’da bulunan derince dar bir vadinin dibinden kaynayan termal su bol kükürt içeriyor. Yöre halkının kayalıklarda oluşturduğu küçük havuzlara giriliyor ve ayrıca çamurlu suyu vücuda sürülüyor. Doğanın bir cömertliği de hemen yanı başında bir tatlı su kaynağının bulunması. Kükürtlü suda banyo yapan ve çamur sürünenler daha sonra tatlı su ile durulanıyor. Kükürtlü su küçük bir derecik oluşturuyor ve kayaları kükürtle boyuyor. Ilıca Kaplıcası’nın astım, kadın hastalıkları, ülser ve romatizmalı hastalıklara iyi geldiği biliniyor. Kaplıcaya sadece çevre halkı değil diğer illerden de gelenler oluyor. Burası Kaplıca olmasına rağmen Gazipaşa’da aynı zaman da piknik ve kamp alanı olarak kullanılan yerlerden biri. 

Kaynak: Haber Merkezi