ÖZEL HABER

Antalya’dan bir tescil başvurusu daha

Antalya mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan ‘Sütlü Kabak Çorbası’ için coğrafi işaret süreci başlatıldı.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Antalya Valiliği öncülüğünde yürütülen 19 ilçede ‘Coğrafi İşaret Seferberliği’ kapsamında Kepez Kaymakamlığı tarafından ‘Sütlü Kabak Çorbası’ nın coğrafi işaret tescil başvurusu Türk Patent Enstitüsü’ne yapıldı.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Antalya Valiliği öncülüğünde 19 ilçemizde yürüttüğümüz Coğrafi İşaret Seferberliği ile yerel ürünlerimizi geleceğe taşıyoruz. Yapılan tescil başvuruları, ürünlere katma değer, Antalya’mıza marka gücü kazandırıyor. Yerel değerlerimizle büyüyoruz” denildi.

Antalya’da başlatılan ‘Coğrafi İşaret Seferberliği ’başvurular hız kesmeden devam ediyor. Sütlü Kabak Çorbası’nın yanı sıra, geçtiğimiz günlerde Antalya’ya özgü el sanatlarından Antalya Burması ve Antalya Lüppesi ile Konyaaltı ilçesine özgü Çandır Fasulyesi için de coğrafi işaret başvuruları yapılmıştı.
Böylece Antalya, gastronomi ve el sanatları alanında yeni değerlerini tescilleyerek hem kültürel mirasını korumayı hem de yerel ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyor.