Antalya Kültür Festivali kapsamında düzenlenen “Antalya Reçelleri” söyleşisine, Antalya’nın köklü reçel üreticilerinden Ebru Kocaacar ve Necmi Alpagot, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Emir Gündal, kitabın derleyicileri Olcay Okutan ve Rukselan Selek, İngilizce çevirmeni Kelly Pınar Goodwin ile Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu katıldı.
‘BU FİKİR DOSTLUĞUMUZLA BÜYÜDÜ’
Kitabın derleyicilerinden Olcay Okutan, projeye dair şu sözleri paylaştı:
“Rukselan’la birlikte oluşturduğumuz bu projede, kitabımızda Antalya reçellerini derleme fikri Rukselan’ın fikriydi. Ben de dahil oldum çünkü mutfakta olmak, lezzetleri yaşatmak hobilerimden biri. Bu kitap dostluğumuzun ve ortak emeğimizin bir ürünüdür”
Okutan, kitabın adım adım büyüdüğünü belirterek Rukselan Selek’e teşekkür etti.
‘ANTALYA’NIN BİRİKİMİNİ GELECEĞE AKTARMAK İSTEDİK’
Rukselan Selek ise projenin amacını şöyle özetledi:
“Uzun yıllardır Antalya’dayım ve bu şehri çok seviyorum. Amacımız hem geçmişin lezzet ustalarını annelerimizi, babalarımızı, büyüklerimizi bir araya getirmek hem de bu şehrin birikimini geleceğe aktarmaktı. Kitabın tüm gelirini kadın ve kız çocukları projelerine bağışlıyoruz. Bu da bize büyük mutluluk veriyor.”
KÜLTÜREL MİRASIN TATLI HALİ
Söyleşi, samimi atmosferiyle dikkat çekerken, katılımcılar Antalya’nın tanıtımı ve yöresel lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarımı konusunda fikir alışverişinde bulundu. “Antalya’nın Reçelleri”, hem kültürel mirası yaşatmayı hem de sosyal fayda sağlamayı hedefleyen örnek bir proje olarak değerlendirildi.