Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, Muratpaşa ilçesinde bulunan Karaalioğlu Parkı’nda açıldı. Etkinlik, bugün sabah saatlerinde Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen hasat töreni ile başladı
Hasat töreninin ardından Karaalioğlu Parkı’nda gerçekleştirilen açılış programına Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya milletvekilleri, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Şef Arda Türkmen’in yanı sıra oda ve borsa başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
‘SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ’
Açılış programında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Göreve geldiğimiz 2019 yılında sadece Altın Portakal ve Piyano Festivalimiz vardı. Doğal güzellikleri, bereketli toprakları, zengin tarihi ve köklü kültürüyle turizmin ve tarımın başkenti Antalya’mızı; kültür ve sanatın da başkenti yapacağımızın, turizmi çeşitlendireceğimizin, tarımı kalkındıracağımızın sözünü vermiştim. Bu festivallerle sözümüzü tutuyoruz” dedi.
‘EŞSİZ ÜRÜNLERİ MİSAFİRLER İLE BİR ARAYA GETİRİYORUZ’
‘Antalya’mıza kazandırdığımız bu festivalimizle beraber, Yörük Türkmen Festivali, HobiFest, Yeşilçam Günleri, Kitap Fuarı gibi birçok uluslararası etkinlikle sözümüzü yerine getiriyoruz’ diyen Başkan Böcek, “ Biz aslında bu festival ile iki büyük gücümüzü, Antalya’mızın lokomotifi olan tarımı ve turizmi, gastronomi ile birleştiriyoruz. Antalya’mızın verimli topraklarında yetiştirilen eşsiz ürünlerini yerli-yabancı 27 milyon ziyaretçimiz ve vatandaşlarımızla bir araya getiriyoruz. Antalya’mız, ülkemizin örtü altı sebze-meyve üretiminin yarısını karşılayan eşsiz lezzetleri, zengin gastronomisi ve 19 coğrafi işaretli ürünü ile yerelden kalkınma ve ekonomimiz açısından büyük bir değer yaratmaktadır” diye konuştu.
YEREL ÜRÜNLERİN TANITIMINA AĞIRLIK VERMELİYİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Şehrimizi sadece denizi, güneşi ve mavisiyle değil; yerel mutfağının cazibesiyle de tercih edilir hale getiriyoruz. Antalya’mızı ziyaret eden misafirlerimize deniz, kum, güneşin yanı sıra piyazımız, serpme böreğimiz, kabak tatlımız gibi birçok yöresel ürünümüz de hafızasında yer bıraksın istiyoruz. Antalya’ya gelen ziyaretçilerin, zengin mutfağımızdan, tropikal ürünlerimizden, 19 coğrafi işaretli ürünümüzden mutlaka bir kısmını tatmasını ve tanımasını istiyoruz. 700 bin yatak kapasitesiyle, nitelikli otelleriyle, yüksek hizmet kalitesiyle dünyada en çok ziyaret edilen 4. şehir konumundaki Antalya’mızın gastronomi avantajlarını kullanmalıyız. Antalya’nın saklı kalmış lezzetlerini, yerel ürünlerini otel, restoran gibi işletmelerin menülerinde yer vermeli; yerel ürün zenginliğimizin tanıtımına her platformda ağırlık vermeliyiz” ifadeleri ile sözlerini sonlandırdı.
ANTALYA’DA OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM
Antalya Valisi Hulusi Şahin ise açılış programında yaptığı konuşmada, “Antalya o kadar güzel bir şehir ki, bu festivali Şubat ayında yapsanız da bir hasat ayında yapmış olursunuz. Şehirdeki antik kentleri gezmeye kalksanız ömrünüz yetmez. Her bir mesire yerinde bir kez piknik yapayım deseniz, muhtemelen yine ömrünüz yetmez. Antalya’nın tadına doyum olmaz. Antalya’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
BÖCEK’E TEŞEKKÜR ETTİ
‘Bu kadar güzellikleri anlatsak bitmez’ diyen Vali Şahin, “Ancak bu güzelliklerin bir eksiği vardı. O da gastronomiydi. O eksik parçayı bulan Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum. Artık fotoğraf tamamlandı. Tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadeleri ile sözlerine son verdi.
Konuşmaların ardından kurdele eksimi ve hatıra fotoğrafı ile etkinlik sona erdi.
Teması Akdeniz mutfağı olarak belirlenen festival kapsamında çok sayıda ünlü şef söyleşiler, tadım etkinlikleri ve yarışmalar gerçekleştirecek. Festival boyunca ünlü sanatçıların vereceği konserler de halka açık olarak yapılacak. Antalya Food Fest Gastronomi Festivali, 11 Mayıs tarihinde sona erecek.