ANTALYA Belek Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlanan ilana göre üniversitenin çeşitli akademik birimlerinde görevlendirilmek üzere profesör, doçent, doktor öğretim üyesi ve öğretim görevlisi kadrolarına personel alınacak. Öğretim üyelerinin tam zamanlı olarak istihdam edileceği belirtildi. Personel ilanı 15 Eylül 2026 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

6 ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAK
İlana göre Mühendislik Mimarlık Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümüne 1 profesör ve 2 doktor öğretim üyesi alınacak. Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı için 1 profesör, Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü için 1 doktor öğretim üyesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü için ise 1 doçent kadrosu açıldı.
Optisyenlik kadrosuna başvuracak adayların Tıp Fakültesi mezunu olması, Göz Hastalıkları alanında uzmanlığını tamamlaması ve aynı alanda doçent unvanına sahip olması gerekiyor. İletişim ve Tasarımı Bölümü için açılan doktor öğretim üyesi kadrosunda ise lisans ve doktora eğitimlerinin İletişim ve Tasarımı veya Görsel İletişim Tasarımı alanlarından birinde yapılmış olması şartı aranıyor.

İNGİLİZCE DERSLERİ İÇİN ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
Üniversite ayrıca Rektörlük bünyesindeki Ortak Dersler Bölümü'nde İngilizce dersleri için 1 öğretim görevlisi alacak. Adayların İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, İngiliz Dil Bilimi veya İngilizce Öğretmenliği lisans programlarından birinden mezun olması ve bu alanlardan birinde tezli yüksek lisans yapmış olması gerekiyor. Kadro için ALES sözel puanının en az 70, yabancı dil puanının ise en az 85 olması şartı bulunuyor.

SON BAŞVURU 29 EYLÜL
Öğretim üyesi dışındaki kadrolara başvurular, ilanın Resmî Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde şahsen veya posta yoluyla yapılabilecek. Adayların yalnızca şartlarını taşıdıkları bir bölüm veya programa başvurabilecekleri belirtildi. Eksik belgeli ya da süresi içinde ulaşmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.
İlan takvimine göre başvurular 15 Eylül 2026'da başladı ve 29 Eylül 2026'da sona erecek. Öğretim görevlisi kadrosu için ön değerlendirme sonuçları 1 Ekim'de açıklanacak, yazılı sınav 5 Ekim'de Antalya Belek Üniversitesi Kadriye Kampüsü'nde saat 14.00'te yapılacak. Nihai değerlendirme sonuçları ise 7 Ekim 2026 tarihinde duyurulacak.





