ANTALYA restoranları, Gault & Millau Türkiye 2025 Ödülleri'nde birçok ödül kazanarak şef ve işletmecileriyle şehrin gastronomi dünyasındaki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Fransız restoran rehberi Gault & Millau'nun Türkiye ödüllerinde başarı kazanan Antalya restoranlarının kurucularını ve şeflerini tebrik etti. Hacısüleyman, “Gastronomi dünyasında fark yaratan, Türk mutfağını ve misafirperverliğini uluslararası platformlarda temsil eden markalarımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Gault & Millau Türkiye 2025 Rehber Ödülleri kapsamında ödüller şu şekilde dağıldı:

*Mükemmel Masa Ödülü: 7 Mehmet Restoran – Mehmet Akdağ, Karma Restoran – Mahmut Akkaya

*Uluslararası Mutfak Ödülü: Asil Restoran – Fadil Hamze, Asmani Restoran – Mesut Yıldırım, Seraser Restoran – Özgür Tankut

*Gurme Sofra Deniz Ürünleri Ödülü: İskele Restoran – Tahsin Fettahoğlu, Lara Balık Restoran – Murat Torun, Desat Diri, Göz Balık Restoran – Necati Doğrusoy

*Gourmand Masa Şefi Restoranı Ödülü: Capra Çukurbağ Restoran – Serra Beklen, Chayote Restoran – Cunsay Gülcü, Seasons Restoran – By Mutlu Şevket Yılmaz, The Rabbit Hole Restoran – Mehmet Ali Börtücene

*Gurme Masa Geleneksel Mutfağı Ödülü: Şişçi Volkan – İlhan Özgür, Parlak Restoran – Güray Parlak, Zaruri Meyhane – Cengiz Haydar Barut

*Best City Hotel Yeme İçme Başarı Ödülleri: Akra Otel ve Maxx Royal Resorts

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ödül alan ATSO 37. Grup (Restaurant, Yiyecek İçecek ve Eğlence Hizmetleri) Meclis Üyesi Tahsin Fettahoğlu’nu, 37. Grup Meslek Komitesi Başkanı Güray Parlak’ı, TOBB Antalya GGK İcra Kurulu Üyesi Özgür Tankut’u ve diğer Antalya firmalarını kutladı.

Muhabir: AYŞE OKAN SARICA