2025 yılı Kurban Bayramı öncesi Antalya Kasaplar Odası, kurban kesim ücret tarifesini açıkladı. Bu yıl, büyükbaş ve küçükbaş kurban kesim ücretleriyle ilgili belirlemeler yapıldı. Antalya Kasaplar Odası işin ehli olmayan kişilerin kurban kesimi yapmasına karşı cezai işlem uygulanacağını belirtti.
Antalya Kasaplar Odası tarafından 2025 yılı Kurban Bayramı'nda büyükbaş kesim ücreti 10 bin TL, küçükbaş kesim ücreti ise bin 500 TL olarak belirlendi. Bu ücret tarifesinin yanı sıra, kurban kesimlerinin sadece belgeli, ehliyetli ve hijyen kurallarına uygun hizmet veren kasaplar tarafından yapılması gerektiği vurgulandı.
BAŞKAN YARDIMCI'DAN ÖNEMLİ UYARILAR
Kurallara uymayan kişilerin tespit edilmesi durumunda cezai işlem uygulanacağını belirten Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyonu ile Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, “Kurban kesimi, sadece uzman kişiler tarafından yapılması gereken önemli bir dini vecibedir. Bu yüzden, vatandaşlarımızın kurban kesimlerini mutlaka belgeli ve işin ehli kasaplara yaptırmalarını öneriyoruz. Kurban, hem dini hem de sağlık açısından son derece dikkat edilmesi gereken bir işlem olup, yanlış bir şekilde yapılması sağlık açısından riskler oluşturabilir. Büyükbaş kesim ücreti 10 bin TL, küçükbaş kesim ücreti ise bin 500 TL olarak belirledik. Unutulmamalıdır ki, kurallara uymayan kişilerin tespit edilmesi durumunda cezai işlem uygulanacaktır. Bu nedenle, vatandaşlarımızın kurbanlarını kesinlikle belgeli ve deneyimli kasaplara teslim etmeleri büyük bir önem taşımaktadır” dedi.
HİJYENİK KOŞULLARIN ÖNEMİ
Kurban kesimi sonrası yapılacak işlemlerle ilgili de uyarılarda bulunan Yardımcı, “Kıyma çekimi ve et parçalama işlemleri yalnızca onaylı ve hijyen standartlarına uygun işletmelerde yapılmalıdır. Aksi takdirde, hijyenik olmayan koşullarda etin işlenmesi sağlığınız açısından ciddi riskler taşıyabilir. Bu noktada, herhangi bir şekilde hijyen kurallarına uyulmayan bir ortamda et işlemi yapılması, etin sağlıklı olup olmadığı konusunda ciddi endişeler oluşturabilir. Bu nedenle, hijyenik koşullara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Kurbanınızı güvenli bir şekilde kesmek ve dini vecibelerinizi doğru bir şekilde yerine getirmek için yalnızca belgeli kasapları tercih etmeniz büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.