Akra Antalya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Uluslararası Meze Festivali, bu yıl 24–25 Ekim tarihlerinde yedinci kez lezzet tutkunlarını buluşturuyor. Türkiye’nin en lezzetli festivali bugün ve yarın misafirlerini ağırlayacak. Her yıl büyük ilgi gören festival, meze kültürünü yeniden yorumlayarak sofralara çok renkli hikayeler taşıyacak.
17 RESTORAN, ONLARCA ÖZEL TAT
Bu yıl 17 restoranın katılımıyla gerçekleşecek festivalde, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen ünlü şefler, kendi mutfaklarından seçtikleri en özel mezeleri konukların beğenisine sunacak. Gastronomi tutkunları, iki gün boyunca birbirinden farklı lezzetleri tadarken Akdeniz mutfağının inceliklerini de keşfetme fırsatı bulacak.
BİLETLER TÜKENDİ
Festivalin biletleri satışa sunulur sunulmaz kısa sürede tükendi. Ancak festival kapsamında düzenlenecek Meze Talks söyleşileri herkese açık ve ücretsiz olacak.

Screenshot 5-1
MEZE TALKS: LEZZET VE KÜLTÜR BİR ARADA
Ebru Koralı ve Tolga Atalay moderatörlüğünde gerçekleşecek Meze Talks oturumlarında, alanında uzman isimler gastronominin farklı yönlerini ele alacak.
24 Ekim Cuma günü program şu şekilde:
Nilhan Aras – “Van Denizi'nden Beyşehir Gölü'ne Tuzlanmış Balık Öyküleri” (14:30–15:15)
Doç. Dr. Ahmet Uhri – “Fermantasyonun Kültür Tarihi” (15:30–16:15)
Aylin Örnek – “Lakerda Atölyesi” (16:30–17:15)
25 Ekim Cumartesi günü ise:
Doç. Dr. Elif Gözler Çamur – “Likya Sofrasında Roma Tadında” (14:00–14:45)
Ferhat Bora & Çağdaş Arman Bulut – “Takipçi Sayısından Çok Fazlası” (15:00–15:45)
Athena Salonu’nda gastronomi meraklılarıyla buluşacak.

Screenshot 6-2
LEZZETİN YANINDA HİKAYE DE VAR
Uluslararası Meze Festivali, sadece bir yemek etkinliği olmanın ötesine geçerek kültür, tarih ve paylaşımı bir araya getiriyor. Festival, iki gün boyunca Antalya’yı mezenin başkenti haline getirmeye hazırlanıyor.

Muhabir: Özlem Soydan