Antalya’da kurulan ve dört müzisyenden oluşan 1881’s müzik Atatürk'ün sanat ve kültür anlayışını yansıtmak ve yüceltmek, Atatürk'ün mirasını bugüne taşımak, onun sanata olan tutkusu ve modernleşme vizyonunu müzikle ifade etmek için hayata geçti. Grup, bilgisayar öğretmenliği mezunu olup müziğe yönelen aynı zamanda ‘Ritimle Gülümse’ adlı şovun sahibi olan perküsyon sanatçısı Murat Kavaklıdan, Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu keman sanatçısı Miraç Özkaya, sanatçı Mertcan Demircan ve yine Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu piyano sanatçısı Yener Şamlı’dan oluşuyor. Grubun solistliğini Mertcan Demircan üstleniyor.
Grup kendi amacını, Atatürk’ün sanat ve kültüre olan bağlılığını temel alarak, onun ideallerini müzikle yaşatmak ve geniş kitlelere ulaştırmak ayrıca Türk müziği ve Batı müziği motiflerini bir araya getirerek ifade etmek olarak açıklıyor.
Grubun ‘Atatürk’e Dair’ isimli albümü 4 şarkıdan oluşan albümü d piyasaya çıktı. Albümde yer alan, Payidar, Bozok, 09:05 ve Çocuk isimli şarkılar Atatürk’ün hayatının her evresine hitap ediyor. Payidar isimli şarkı, Atatürk’ün kavuşamadığı Fikriye Hanım’a olan duygularını, Bozok isimli şarkı Atatürk’ün yakın arkadaşı Salih Bozok ile olan ilişkisini, Çocuk isimli şarkı Ulu Önder’in çocuklara olan sevgisini anlatırken, 09:05 isimli şarkı da Mustafa Kemal Paşa’nın hayatının son dönemini konu alıyor.
Atatürk’e Dair’ isimli albüm, 17 Ocak’ta tüm dijital platformlarda dinleyicilerle buluştu.