Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, prestijli Fransız restoran rehberi Gault & Millau'nun Türkiye 2026 Guide Awards ödüllerinde, aralarında 7 Mehmet, Nirvana Cosmopolitan, İskele Restaurant ve Göz Balık Restaurant gibi önemli markaların da bulunduğu Antalya restoran ve şeflerinin büyük başarılar elde ettiğini duyurarak, uluslararası platformda fark yaratan isimleri tebrik etti.
Antalya'nın lezzet durakları ve gastronomi profesyonelleri, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı. Gault & Millau Türkiye 2026 Guide Awards töreninde, Antalya firmaları ve şefleri önemli ödüllerin sahibi oldu.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Fransız restoran rehberi Gault & Millau'nun Türkiye ödüllerinde başarı elde eden restoranlarımızın kurucularını ve şeflerimizi tebrik ediyorum. Gastronomi dünyasında fark yaratan, Türk mutfağını ve misafirperverliğini uluslararası platformlarda temsil eden Antalya markalarımızın başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Hacısüleyman, ödül alan ATSO üyelerine de özel olarak değinerek, “Gault & Millau'nun Türkiye Ödüllerinde, ödül alan Odamız 37. Grup (Restaurant, Yiyecek İçecek ve Eğlence Hizmetleri) Meclis Üyemiz Tahsin Fettahoğlu’nu, 25. Grup (Dayanıklı Tüketim Malları) Meslek Komitesi Üyemiz Necati Doğrusoy'u, üyelerimizi ve Antalya firmalarımızı kutluyorum” dedi.
ANTALYA'NIN GURURU ÖDÜL ALAN MEKANLAR VE ŞEFLER
Gault & Millau Türkiye 2026 Guide Awards'ta Antalya'dan ödül kazanan kurum ve kişiler, başarılarıyla dikkat çekti:
İkinci Kuşak İşletme Ödülü, 7 Mehmet restoranı ve şefi Mehmet Akdağ'ın oldu.
Best Convention Hotel Award (En İyi Kongre Oteli Ödülü) ise Nirvana Cosmopolitan ve Ali Uçaş'a layık görüldü.
Gourmand Table Chef Restaurant (Gurme Şef Restoranı) kategorisinde Capra Çukurbağ Restaurant ile Serra Beklen, Chayote Restaurant ile Tunçay Gülcü ve The Rabbit Hole Restaurant ile Mehmet Ali Börcücene ödül kazandı.
Gourmand Table Sea Food (Gurme Deniz Ürünleri) ödüllerini, İskele Restaurant ile Tahsin Fettahoğlu, Lara Balık Restaurant ile Murat Torun & Desat Diri, Göz Balık Restaurant ile Necati Doğrusoy ve Antalya Balıkevi Restaurant ile Özge Kadıoğlu aldı.
The Best City Hotel Food & Beverage Success Awards (En İyi Şehir Oteli Yiyecek & İçecek Başarısı Ödülü) ise Manavgat Şelalelerinden Restorant ve Cengiz Barut'a verildi.





