Avrupa’nın farklı ülkelerinden yönetmenlerin ve farklı kültürlerden hikâyelerin yer aldığı Avrupa Sinema Günleri, Antalya’da sinemaseverlerle buluşacak. Antalya Kültür ve Sanat’ta (AKS) düzenlenecek etkinlik, 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

5 GÜN BOYUNCA SİNEMA

Beş gün sürecek etkinlikte, Avrupa sinemasının farklı tür ve anlatım biçimlerinden örnekler izleyici karşısına çıkacak. Film programında aile ilişkileri, aşk, kimlik, insan ilişkileri, müzik ve toplumsal yaşam gibi farklı konular ele alınacak.

Programda “Tavus Kuşu”, “Flow: Bir Kedinin Yolculuğu”, “Gloria!”, “Kaybetmeye Mahkum”, “Hayat ve Aşk”, “Dört Anne”, “Atina Gece Radyosu”, “Bahçedeki Tekne”, “Kaçırıldık!”, “Denge Kaybı”, “Nefes Nefese”, “Son Işıltılar”, “Benim Sesim”, “Leziz”, “Hoş İnsanlar” ve “Bay Hiç Kimse Putin'e Karşı” filmleri yer alıyor.

GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ

Avrupa’nın farklı coğrafyalarına ait yapımları Antalya’daki izleyiciyle buluşturmayı amaçlayan etkinlikte, farklı yaşam deneyimleri ve kültürler sinema aracılığıyla bir araya getirilecek. Avrupa Sinema Günleri kapsamında AKS’de gerçekleştirilecek tüm film gösterimleri ücretsiz olarak takip edilebilecek.

Muhabir: AYŞE OKAN SARICA