Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sabah saatlerinde gözaltına alınmasının ardından CHP Antalya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, gelişmeleri demokrasiye açık bir müdahale olarak niteledi. “Belediye başkanımızın gözaltına alınması halkın iradesine, demokratik yerel yönetime yöneltilmiş açık bir saldırıdır” dedi. Basın toplantısına CHP Antalya milletvekilleri Aykut Kaya, Aliye Coşar, Sururi Corabatır, Mustafa Erdem ve Cavit Arı'nın yanı sıra, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi katıldı. İl Başkanı Kamacı, toplantıya katılan tüm isimlere desteklerinden dolayı teşekkür etti.
‘YARGI ELİYLE KUŞATMA GİRİŞİMİ’
Kamacı, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin Antalya'da yeniden belediyeyi kazanmasının belli çevrelerde hazımsızlık yarattığını belirterek, “Seçimle kazanılamayan belediyeler şimdi yargı eliyle kuşatılmak isteniyor” dedi. Muhittin Böcek’in çağrıyla ifade verebilecekken sabah baskınıyla gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kamacı, bu durumun bir "algı operasyonu" olduğunu savundu.
Aynı gün içerisinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve önceki gün Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’nın da gözaltına alınmasının tesadüf olmadığını belirten Kamacı, tüm bu adımları ‘sistematik ve siyasi bir sindirme kampanyası’ olarak değerlendirdi.
‘HALKIN İRADESİNE SALDIRI’
Kamacı, CHP’nin belediyecilik anlayışının şeffaflık, hesap verebilirlik ve demokratik yönetim ilkeleri üzerine kurulu olduğunu hatırlatarak, “Bu değerlere yönelik her saldırı, halkın iradesine karşı yapılmıştır” ifadelerini kullandı. CHP Antalya İl Örgütü olarak gözaltına alınan tüm belediye başkanlarının yanında olduklarını belirten Kamacı, “Bu sürecin siyasi olduğu açıktır ve yakından takipçisiyiz” dedi.