Antalya’da 9-13 Kasım 2026 tarihleri arasında düzenlenecek COP31 İklim Zirvesi kapsamında trafik ve yol düzenlemelerine gidilecek. Belirli güzergahlarda ağır tonajlı araçlar ile bazı toplu taşıma araçlarına kısıtlama getirilirken, motosiklet ve bisikletlerin de belirlenen yollarda kullanılması yasaklanacak.
Antalya’da gerçekleştirilecek COP31 İklim Zirvesi nedeniyle kent genelinde trafik akışının güvenli ve düzenli sağlanması amacıyla bir dizi tedbir uygulanacak. 9-13 Kasım tarihlerini kapsayan düzenlemelerle özellikle Antalya kent merkezine geliş güzergahlarında ağır tonajlı araçların geçişi sınırlandırılacak. Bazı yollarda ise motosiklet, motorlu bisiklet, elektrikli bisiklet ve bisikletlerin kullanımına izin verilmeyecek.
AĞIR TONAJLI ARAÇLARA SAAT SINIRLAMASI
COP31 kapsamında kamyon, çekici, tır, tanker, vinç ve beton mikseri gibi ağır tonajlı araçların yanı sıra şehirlerarası otobüsler, yolcu taşımacılığı yapan yarım otobüsler ve 3 bin 500 kilogramın üzerinde yük taşıyan kamyonetler için kısıtlama uygulanacak. Personel, turizm ve kamu servis hizmeti veren araçlar ise söz konusu kısıtlamanın dışında tutulacak. 9-13 Kasım 2026 tarihleri arasında 06.00-22.00 saatleri arasında belirlenen güzergahlarda bu araçların geçişine izin verilmeyecek.
Kısıtlama uygulanacak güzergahlar şöyle:
D-400 Karayolu: Kemer ilçesi girişinden Antalya kent merkezi istikametine uzanan güzergah.
D-650 Burdur Karayolu: Kepezbaşı Kavşağı’ndan itibaren.
D-685 Isparta Karayolu: İl sınırından itibaren.
D-400 Alanya-Manavgat güzergahı: Manavgat/Taşağıl Kavşağı’ndan itibaren Serik yönü ve Antalya kent merkezine geliş güzergahı.

MOTOSİKLET VE BİSİKLETLERE DE KISITLAMA GETİRİLDİ
Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla 9-13 Kasım 2026 tarihleri arasında bazı güzergahlarda motosiklet, motorlu bisiklet, elektrikli bisiklet ve bisiklet türü araçların kullanılması da yasaklanacak.
Kısıtlama uygulanacak yollar şu şekilde sıralandı:
D-400 Karayolu’nda Tedaş Kavşağı ile Dikmen Kavşağı arası
Belek Turizm Yolu’nda Dikmen Kavşağı ile Rixos Kavşağı arası
Expo Bulvarı’nda COP31 Alanı ile Kumköy Kavşağı arası
Kral Yolu’nda Turizm Yolu, Kumköy Kavşağı ve Kanuni Caddesi Kavşağı arasındaki güzergah
SÜRÜCÜLERE UYARI
COP31 süresince uygulanacak trafik düzenlemeleri nedeniyle sürücülerin belirtilen tarih ve saatlere dikkat etmeleri, yolculuklarını kısıtlamaları dikkate alarak planlamaları gerekiyor. Özellikle kent merkezine ulaşım sağlayan ana arterleri kullanacak sürücülerin alternatif güzergahları değerlendirmeleri önem taşıyor.





