ANTALYA’DA Evren Pasajı giriş katında 22 yıldır yemekçilik yapan Sakine Karataş, iş hayatındaki başarısını ve zorluklarla dolu yolculuğunu anlattı. 61 yaşındaki Karataş, iki çocuğuyla birlikte her gün taze yemekler hazırlayarak müşterilerine hizmet veriyor.

ANTALYA'DA YEMEKÇİLİKLE GEÇEN BİR HAYAT
1999 yılında İstanbul’da meydana gelen büyük deprem sonrası yaşadığı korkuyla Antalya’ya taşınan Karataş, burada bir akrabasının tavsiyesiyle yemekçilik yapmaya karar verdi. Daha önce İstanbul’da çalışan Karataş, yemek yapmayı çok sevdiğini ve başta çevresindekilerin, ardından ise müşterilerinin olumlu geri dönüşlerinin kendisini motive ettiğini belirtti.

E0572Fe8 3Efb 48Cd B87B 1F048F0029Dd

Daha önce İstanbul'da tekstil ve temizlik sektörlerinde çalıştığını belirten Karataş, “1999 yılında İstanbul’da büyük bir deprem yaşadım ve bu deprem korkusu beni Antalya’ya taşınmaya karar verdirdi. Burada yaşayan bir akrabamın tavsiyesiyle geldim. Önceleri ne yapacağımı bilmiyordum ama bir akrabamızın önerisiyle yemekçilik yapmaya başladım. Yemek yapmayı çok seviyorum, zaten bu işin içinde büyüdüm diyebilirim. Yaptığım yemeklerin güzel olduğunu söyleyenler bana cesaret verdi, 'Bunu yapabilirim' dedim ve dükkan açmaya karar verdim. Başta çevremdekiler ve ardından müşterilerim bu konuda olumlu geri dönüşler sağladı. Buda beni motive ediyor” dedi.

ZOR BAŞLANGIÇLARDAN BAŞARIYA
İlk dükkanını açtığında, yanında bir aşçı ile çalışmaya başlayan Karataş, yaklaşık 2 ay sonra yollarını ayırarak eşi ve çocuklarıyla birlikte işletmeyi sürdürdü. Başlangıçta işlerin iyi gitmediğini ancak umutsuzluğa kapılmadıklarını vurgulayan Karataş, “İlk 6 ay işlerimiz çok yavaş ilerledi ama hiç ümitsizliğe kapılmadık. Biliyorduk ki zamanla düzelecekti. Şükürler olsun işlerimiz zamanla yoluna girdi” diye konuştu.

‘SABIR VE AZİMLE BAŞARIYA ULAŞTIK’
Günlük ortalama 12 çeşit yemek hazırlayan ve yaklaşık 50 kişiye yemek servisi yapan Karataş, paket servisi de yapıyor. 22 yıldır aynı yerde hizmet vermenin kendisi ve ailesi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirten Karataş, “Şu an günlük 12 çeşit yemek yapıyorum ve ortalama 50 kişiye yemek servisi yapıyoruz. Çevremize paket servis de yapıyoruz, işyerimizde de müşterilerimizi ağırlıyoruz. Hem iş hem de aile olarak uzun yıllardır bu sektördeyiz ve çok mutluyuz. Burada her gün mutfakta emek veriyoruz, çünkü yemek yaparken insanın ruhu da katılıyor. Müşterilerimden aldığım güzel yorumlar beni hep motive etti. Bu işi seviyorum, her gün farklı bir yemek yapmak bana keyif veriyor” dedi.

Yemekçilik sektöründe 22 yıl boyunca sabır ve azim ile devam ettiğini söyleyen Karataş, “İşimizi kurduğumuz günden itibaren zaman zaman zorluklarla karşılaştık ama yılmadık. Ailemle birlikte bu işin başında durarak ve hep birlikte çalışarak bugünlere geldik. Hem iş hem de aile olarak çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Muhabir: AYŞE OKAN SARICA/ÖZEL HABER