Döşemealtı Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerinde bulunan toplam 13 taşınmazın kiralanması için ihale sürecini başlattı. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45'inci maddesi kapsamında açık teklif usulüyle yapılacak ihaleler, 13 Ağustos 2026 Perşembe günü Belediye Encümeni tarafından belediye toplantı salonunda gerçekleştirilecek.
İhale kapsamında Yalınlı ve Bahçeyaka mahallelerindeki kafeteryalar, belediye iş merkezinde bulunan ofisler, çeşitli mahallelerdeki iş yerleri, aile hekimi odası, ATM alanı ile iki adet WC kiraya verilecek. Taşınmazların kiralama süreleri 3 ile 5 yıl arasında değişiyor.
Listede en yüksek muhammen kira bedeli, Bahçeyaka Mahallesi'nde yer alan 6 adet ATM yeri için yıllık 500 bin TL olarak belirlenirken, Yalınlı Mahallesi'ndeki park alanı içerisindeki kafeterya için yıllık 350 bin TL muhammen bedel öngörüldü.
BAŞVURULAR 12 AĞUSTOS'TA SONA ERECEK
İhaleye katılmak isteyenlerin, belirlenen geçici teminat bedellerini yatırarak gerekli evraklarla birlikte 12 Ağustos 2026 saat 16.00'ya kadar Döşemealtı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmaları gerekiyor.
Aile hekimi odalarının ihalesine yalnızca aile hekimleri katılabilecek. ATM alanı ihalesine ise sadece bankalar ve ATM kiralama faaliyetinde bulunan tüzel kişiler başvurabilecek.
Belediye yetkilileri, ihale şartnamelerinin belediye veznesine ücret yatırıldıktan sonra Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden temin edilebileceğini belirtti. Belediye ayrıca ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olduğunu duyurdu.




