ANTALYA habercilikte drone teknolojisinin daha etkin ve güvenli kullanılmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi tamamlandı. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen programa gazeteciler ve gazeteci adayları katıldı.
Skyview Havacılık Medya Reklam Bilişim Prodüksiyon Şirketi tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcılara İHA sistemlerinin kullanımı, uçuş güvenliği ve havacılık mevzuatı başta olmak üzere birçok konuda bilgi verildi.
32 SAATLİK EĞİTİM TAMAMLANDI
Dört gün süren toplam 32 saatlik eğitim programında İHA tanıtımı, hava aracı ve uçuş dinamikleri, uçuş prensipleri, seyrüsefer ve operasyon, aviyonik sistemler, meteoroloji ve hava hukuku gibi konular ele alındı. Katılımcılara ayrıca ATC usulleri, havacılık fizyolojisi, kumanda edilebilir sistemler, itki sistemleri ve uçuş eğitimi konusunda bilgi aktarıldı.
Eğitim programının tamamlanmasının ardından Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde sertifika töreni düzenlendi.

'BİR İLKE İMZA ATTILAR'
Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seçil Deren Van Het Hof, programın önemli bir çalışma olduğunu belirterek katılımcıları tebrik etti.
Van Het Hof, “Şu anda çok minnoş bir topluluğuz ama bu topluluk bence çok büyük bir şey yaptı. Bir ilke imza attı her şeyden önce” dedi.
Projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayan kurumlara teşekkür eden Van Het Hof, başta Basın İlan Kurumu olmak üzere projeyi destekleyen Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile eğitim sürecinde görev alan eğitmenlerin önemli katkı sunduğunu ifade etti.
'YENİ YOLLAR VE YENİ İŞ İMKANLARI SAĞLASIN'
Katılımcıların aldıkları sertifikaların mesleki hayatlarında yeni imkanlar oluşturmasını temenni eden Van Het Hof, “Herkes için bu sertifikaların onlara yeni yollar, yeni deneyimler, yeni iş imkanları da sağlayacak bir fırsat olmasını ve artı bir olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Benzer eğitimlerin devam etmesini istediklerini belirten Van Het Hof, “Hep beraber dileğimiz bunun ikinci adımını daha kalabalık gruplarla gerçekleştirebilmek” diye konuştu.

ULUÇAMLIBEL: ZOR VE YORUCU BİR SÜRECİ TAMAMLADIK
Basın İlan Kurumu Antalya Bölge Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel de dört günlük eğitim sürecinin tamamlandığını belirterek katılımcıları tebrik etti.
Eğitimin yoğun geçtiğini söyleyen Uluçamlıbel, “Dört günlük bir süreç bitirdik. Zor, yorucuydu belki sizler için ama baktığımda gözlerdeki ışıkları görüyorum. Çok mutlu oldum. Bir, sıfırdan her zaman büyüktür. Bu bir değer bizler için. Bir sertifika, bir ehliyet” dedi.
Katılımcıların eğitim sonunda İHA kullanımı konusunda önemli bir yetkinlik kazandığını belirten Uluçamlıbel, “Mesleki itibarıyla en azından bir İHA pilotluğuna kadar, yasal sınırlar dahilinde kullanabilecek boyuta geldiniz. İnşallah katkı sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Programın gerçekleştirilmesine katkı sağlayan kurum ve kişilere teşekkür eden Uluçamlıbel, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın projeye önemli destek verdiğini söyledi.
Uluçamlıbel ayrıca Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi yönetimine, Gazetecilik ile Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerine ve öğrencilerin programa katılımına katkı sağlayan akademisyenlere teşekkür etti.
Eğitime Antalya’nın yanı sıra Isparta ve Burdur’dan da katılım olduğunu belirten Uluçamlıbel, sektörden gelen gazetecilerin de programda yer aldığını ifade etti.

YENİ EĞİTİMLER PLANLANIYOR
Programa yönelik yeni talepler bulunduğunu aktaran Uluçamlıbel, İletişim Fakültesi yönetimiyle daha geniş kapsamlı bir eğitim düzenlenmesi konusunda görüştüklerini söyledi.
Uluçamlıbel, “Biraz talep var. Herhalde zaman içinde daha geniş kapsamlı bir eğitim daha planlayacağız. Hatta öğrencilerimizden farklı eğitimlerle ilgili de talepler var. Bunlar için de neler yapabiliriz, üzerinde çalışacağız” dedi.

SERTİFİKALAR TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından eğitimi başarıyla tamamlayan gazeteciler ve gazeteci adaylarına İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi sertifikaları takdim edildi.
Sertifika töreni sırasında teknolojik alanlarda kadınların yer almasının önemine de dikkat çekildi.

Program, katılımcıların sertifikalarını almasının ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.






