Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930’lu yıllarda Antalya ziyareti sırasında konakladığı ve sonrasında müzeye dönüştürülen Atatürk Evi’ne yapılacak gezi, 29 Ekim Çarşamba günü saat 17.00’de başlayacak ve 18.30’a kadar sürecek. Etkinlikte Boran Eser Kavaz, katılımcılara tarihi bilgiler eşliğinde Atatürk’ün Antalya günlerini anlatacak.
CUMHURİYETİN İZİNDE BİR ZİYARET
Antalya’nın tarihi belleğinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Evi, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki şehir yaşamını, mimari dokusunu ve Atatürk’ün Antalya’ya bıraktığı izleri yansıtıyor. İMO’nun düzenlediği bu özel geziyle katılımcıların, kentin geçmişine ve Cumhuriyetin kuruluş yıllarına dair canlı bir yolculuk yapması hedefleniyor.

Screenshot 7
REHBER EŞLİĞİNDE TARİHİ YOLCULUK
29 Ekim Çarşamba günü saat 17.00’de başlayacak ve 18.30’a kadar sürecek gezide, Boran Eser Kavaz katılımcılara Atatürk’ün Antalya ziyareti, dönemin sosyal yaşamı ve Atatürk Evi’nin tarihçesi hakkında bilgiler vererek rehberlik edecek. Gezi boyunca, hem dönemin mimari özellikleri hem de Mustafa Kemal’in kentte geçirdiği zamanın anekdotları paylaşılacak.
VATAN KAHVESİ’NDE SÖYLEŞİ
Etkinlik Atatürk Evi ziyaretiyle sınırlı kalmayacak. Katılımcılar, turun ardından Vatan Kahvesi’nde kısa bir mola verecek. Bu bölümde ‘Ali Zülfikar Kılıçarslan, Çitlembik Ağacı, Buz Fabrikası, Kışlık Başkent, İtalyanlara Karşı Antalya Müdafaası, Erenkuş, Cumhuriyet’te Antalya’nın Payı, Özel Bir İlişki: Atatürk ve Antalya ve Cumhuriyet Kurulduktan Sonra Antalya’ başlıklarında kısa anlatımlar yapılacak.
CUMHURİYET COŞKUSUNA DAVET
Katılımcıların ücretsiz olarak katılabileceği geziye, Cumhuriyet coşkusunu paylaşmak isteyen tüm Antalyalılar davet edildi.

Muhabir: Özlem Soydan