Devlet hastanelerinde doktor sıkıntısı yaşanmaya devam ediyor. Hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar muayene ve ameliyat için randevu bulamıyor. Muayenelerde randevu yer yer 1 ay sonrasına, röntgen, MR çekimleri için 6 ay sonrasına veriliyor. Devlet hastanesinde ameliyat olmak için 1 yıl bekleyenler bile var.
Doktor eksikliği kendini bu denli gösterirken açılan doktor kadrolarının büyük bir çoğunluğunun boş kalması sıkıntının daha da büyüyeceğini işaret ediyor. Zira özellikle cerrahi doktorlar devlet hastanelerini tercih etmiyor.
KADROLAR BOŞ KALDI
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçlarının ardından tablonun vehameti gözler önüne seriliyor. TUS’un ardından beyin cerrahisi alanında açılan 192 kişilik kadronun 142’sine yerleştirme sağlandı. 50 kişilik kontenjan boşta kaldı. Birçok ameliyata imza atan önemli doktorların yer aldığı genel cerrahide ise durum daha vahim. Zira açılan 407 kişilik kadroda 127 kontenjan boş kaldı. Çocuk cerrahisinde ise boş kalan kontenjan oranı bir hayli yüksek. 139 kişiye ihtiyaç olunan alanın yarısından fazlası boş kaldı. 139 kişilik ihtiyaca karşılık sadece 62 kişi bu alanda görev başı yapacak. En önemli alanlardan olan kalp damar cerrahisi bölümünde de durum farklı değil. Bu alanda açılan 177 kişilik kadronun 56’sı boş kaldı.
OLAN VATANDAŞA OLUYOR
Konu ile alakalı konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Eş Başkanı Kaan Taşer, “Sağlık personelinin çalışma şartlarını düzenlemek ve yeteri kadar sağlık personeli istihdam etmek zaruridir” dedi. Kaan Taşer, “İnsanlar yaşam koşulları sebebiyle hastanelere gitmek istemiyor. Ancak bunun karşılığı vatandaşın sağlık hizmeti alamaması olmamalıdır. Bu konunun acilen çözülmesi gerekir” diye konuştu.