BURDUR programı çerçevesinde ilk olarak Çavdır ve Gölhisar Belediyeleri’ni ziyaret eden Kocababa, burada belediye başkanlarıyla bir araya gelerek harita ve kadastro mühendisliği alanındaki sahadaki uygulamaları ve iş birliklerini tartıştı. Görüşmelerde Tip-2 ve Tip-3 sözleşmelerinin gerekliliği üzerine fikir birliğine varıldığını belirten Kocababa, “Bu doğrultuda bir protokol hazırlanması için çalışmalar yapma kararı aldık. Bu adım, mesleğimizin daha etkin ve verimli bir şekilde uygulanabilmesi için çok önemli” dedi.

479361277 18271118935251804 4889778143312677622 N

Kocababa, ziyaretlerinin ikinci kısmında Gölhisar Meslek Yüksekokulu’nda Harita Mühendisliği öğrencileriyle bir söyleşi düzenledi. Öğrencilerle mesleğin geleceği hakkında bir sohbet gerçekleştiren Kocababa, “Genç meslektaşlarımıza mesleğimizin geleceğini anlatmak, onlarla fikir alışverişinde bulunmak gerçekten çok değerli. Bu tür buluşmalar, hem bizler için hem de öğrenciler için çok öğretici oluyor” diye konuştu.

479484521 18271118953251804 3936021133833702535 N

Ziyaretlerin son bölümünde ise Gölhisar Temsilciliği'nde meslektaşlarıyla bir araya gelen Kocababa, şubenin faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı ve mesleki değerlendirmelerde bulunarak karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Toplantının oldukça verimli geçtiğini vurgulayan Kocababa, “Böyle verimli bir toplantı gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Meslektaş dayanışması ve kentlerimizin sağlıklı gelişimi adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Muhabir: AYŞE OKAN SARICA