Antalya Barosu, Avukat Hatice Kocaefe’nin görevi nedeniyle öldürülmesine ilişkin Bursa’da görülen davanın ilk duruşmasına katıldı. Baro, avukatlara yönelik şiddetin karşısında durmaya devam edeceklerini açıkladı. 28 Nisan 2026 tarihinde İstanbul Barosu üyesi Av. Hatice Kocaefe, Bursa’nın Gürsu ilçesinde aynı zamanda müvekkili olan kardeşi ile birlikte uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

İLK DURUŞMAYA ANTALYA BAROSU DA KATILDI
Avukat Hatice Kocaefe’nin görevi nedeniyle öldürülmesine ilişkin Bursa 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk celsesi yapıldı. Duruşmaya Antalya Barosu adına Toplumsal Olay ve Davaları İzleme Kurulu Başkanı Av. Salim Berkay Aksu katıldı. Duruşmada Türkiye Barolar Birliği ile Antalya Barosu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda baro tarafından yapılan davaya katılma talepleri kabul edildi. Mahkeme heyeti; sanıklar hakkında uygulanan mevcut tutukluluk ve adli kontrol tedbirlerinin devamına, katılan taraf tanıklarının dinlenmesine, sanıkların iletişim bilgilerinin tespitine yönelik bilirkişi raporu alınmasına ve sair delillerin toplanmasına karar verdi. Duruşma, 9 Aralık 2026 saat 10.00’a ertelendi.

H S6R4Vo W8 A A Uv L A

‘SAVUNMA HAKKINI DA TEHDİT EDİYOR’
Antalya Barosu tarafından yapılan açıklamada, avukatların mesleki faaliyetleri nedeniyle hedef hâline getirilmesi, ötekileştirilmesi ve avukatlara yönelik her türlü şiddetin yalnızca mesleğin yürütülmesini değil, savunma hakkı, hak arama özgürlüğü ve adalete erişimi de tehdit ettiği belirtildi.

Barodan yapılan açıklamada, “Antalya Barosu olarak meslektaşlarımıza yönelik her türlü şiddetin karşısında durmayı, savunmanın bağımsızlığını ve yaşam hakkını kararlılıkla savunmayı; faillerin, yardım edenlerin ve azmettirenlerin adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verildi.

H S6R4V3 Xs A Az J43

Muhabir: AYŞE OKAN SARICA