Korkuteli Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait ilçedeki 116 taşınmazı 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi kapsamında açık artırma usulüyle kiraya verecek. Taşınmazların ihalesi, 3 Eylül 2026 Perşembe günü saat 10.00’da belediye toplantı salonunda encümen huzurunda gerçekleştirilecek. İlk ihalede kiralanamayan taşınmazlar için ise 10 Eylül 2026 Perşembe günü saat 10.00’da ikinci ihale yapılacak.
116 TAŞINMAZ İHALEYE ÇIKIYOR
İhale kapsamında Kiremitli, Uzunoluk, Bozova, Büyükköy, Çomaklı, Küçükköy, Yelten, Yeşilyayla, Çaykenarı, İmecik, Kayabaş, Mamatlar, Yazır ve Yeleme mahallelerinde bulunan taşınmazlar kiraya verilecek.
Taşınmazlar arasında çok sayıda dükkan ve ofisin yanı sıra mesken, arsa, tarla, depo, kahvehane dükkanı ve ticari alan bulunuyor. Kiremitli Mahallesi’nde bulunan 1458/5 ada-parseldeki taşınmazların önemli bölümünü dükkan ve ofisler oluştururken, aynı mahallede İsmail Küçükkaraca Parkı’nda bulunan iki ATM yeri de ihaleye dahil edildi.
MUHAMMEN BEDELLER 7 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
İhaleye çıkarılan taşınmazların muhammen bedelleri geniş bir aralıkta bulunuyor. En düşük muhammen bedel 7 bin TL ile Çaykenarı Mahallesi’ndeki 1 numaralı dükkan için belirlenirken, en yüksek bedel 1 milyon 200 bin TL ile Yazır Mahallesi 410/294 parselde bulunan ticari alan için belirlendi.
Kiremitli Mahallesi’ndeki taşınmazların muhammen bedelleri ise niteliğine göre değişiyor. 1458/5 parselde bulunan dükkanlar için bedeller 110 bin TL ile 174 bin TL arasında değişirken, ofislerin muhammen bedelleri 135 bin TL ile 180 bin TL arasında bulunuyor. Aynı mahalledeki bazı dükkanların bedeli 60 bin TL’ye kadar düşerken, 169/21 parseldeki dükkan için 400 bin TL muhammen bedel belirlendi.
İsmail Küçükkaraca Parkı’ndaki iki ATM yeri için ayrı ayrı 180 bin TL, Uzunoluk Mahallesi’ndeki meskenler için 36 bin TL ile 60 bin TL, Bozova Mahallesi’ndeki taşınmazlar için ise 32 bin TL muhammen bedel belirlendi.
Büyükköy Mahallesi’ndeki 2 numaralı dükkan 17 bin TL, Çomaklı Mahallesi’ndeki dükkanların her biri 24 bin TL muhammen bedelle ihaleye çıkacak. Küçükköy Mahallesi’ndeki taşınmazların bedelleri 32 bin TL ile 81 bin TL arasında değişirken, Yelten Mahallesi’nde dükkan, büro ve arsa niteliğindeki taşınmazlar için 32 bin TL ile 120 bin TL arasında bedel belirlendi.
Yeşilyayla Mahallesi’ndeki taşınmazların muhammen bedelleri 16 bin TL ile 48 bin TL arasında değişirken, Çaykenarı Mahallesi’ndeki taşınmazlar 7 bin TL ile 30 bin TL arasında bedellerle ihaleye çıkacak. İmecik Mahallesi’ndeki kahvehane dükkanı için 16 bin TL, Kayabaş Mahallesi’ndeki depo ve dükkan için sırasıyla 34 bin TL ve 32 bin TL, Mamatlar Mahallesi’ndeki dükkan için 16 bin TL muhammen bedel belirlendi.
Yeleme Mahallesi’ndeki iki tarla için ise 46 bin TL ve 10 bin TL muhammen bedel öngörüldü.
KİRALAMA SÜRELERİ 35 AY İLE 10 YIL ARASINDA
Taşınmazların büyük bölümü 10 yıl süreyle kiraya verilecek. Kiremitli Mahallesi 1458/5 parselde bulunan A Blok zemin kat 26 numaralı dükkanın kiralama süresi ise 35 ay olarak belirlendi. İhaleye katılacaklardan taşınmazın niteliğine göre belirlenen geçici teminat bedelleri alınacak. Geçici teminatlar taşınmazlara göre 1 bin TL ile 36 bin TL arasında değişiyor.
İHALEYE KATILIM İÇİN GEREKLİ BELGELER
İhaleye katılmak isteyen şahısların fotoğraflı nüfus cüzdanı fotokopisi, geçici teminat makbuzu, başkası adına katılacaklar için vekaletname ve ikametgah adres belgesini sunması gerekiyor. Şirketlerden ise oda kayıt belgesi, noter onaylı imza sirküsü, şirket adına teklifte bulunacak kişi için vekaletname, geçici teminat makbuzu ve ikametgah adres belgesi isteniyor. İhaleye katılmak isteyenlerin gerekli belgeleri ihaleden bir gün önce saat 16.30’a kadar Korkuteli Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne elden teslim etmesi gerekiyor. İhalenin yapılacağı Korkuteli Belediyesi’nin tebligat adresi Kiremitli Mahallesi Belediye Caddesi No:1 Korkuteli olarak açıklandı. Belediye ile (0242) 643 60 75 numaralı telefondan, 118 ve 119 dahili hatlardan iletişim kurulabilecek.





