Hırvatistan’da düzenlenen U15 Balkan Şampiyonası’nda Türkiye, grekoromen, serbest ve kadınlar olmak üzere üç stilde de takım halinde Balkan şampiyonu oldu. Şampiyonada Antalya’dan Korkuteli Cengiz Elbeye Güreş Eğitim Merkezi’nin genç sporcuları Efe Koyuncu ve Ege Koyuncu da elde ettikleri derecelerle dikkat çekti.
KORKUTELİ’DEN İKİ ALTIN MADALYA
Korkuteli Cengiz Elbeye Güreş Eğitim Merkezi sporcularından Efe Koyuncu, serbest stil 41 kiloda; Ege Koyuncu ise 44 kiloda rakiplerini geride bırakarak Balkan şampiyonluğuna ulaştı. İki genç sporcu, elde ettikleri altın madalyalarla Korkuteli’nin gururu oldu.
Türkiye’nin U15 Serbest Güreş Milli Takımı da şampiyonayı 5 altın, 3 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 13 madalyayla tamamladı. Altın madalya kazanan milli sporcular arasında Efe Koyuncu ve Ege Koyuncu’nun yanı sıra Yusuf Ayaz, Eray Güçlü ve Ahmet Çiftçi yer aldı.

TÜRKİYE ÜÇ STİLDE ZİRVEDE
Balkan Şampiyonası’nda U15 Grekoromen Güreş Milli Takımı 6 altın, 4 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 15 madalya kazandı. U15 Serbest Güreş Milli Takımı 5 altın, 3 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 13 madalyaya ulaşırken, U15 Kadınlar Güreş Milli Takımı ise 6 altın, 5 gümüş ve 6 bronz olmak üzere 17 madalya elde etti.
Genç milli güreşçiler şampiyonayı toplam 17 altın, 12 gümüş ve 16 bronz olmak üzere 45 madalyayla tamamladı. Korkuteli Cengiz Elbeye Güreş Eğitim Merkezi’nden yapılan açıklamada, Efe Koyuncu ve Ege Koyuncu’nun başarılarından duyulan gurur ifade edilerek sporcular ve antrenörleri tebrik edildi.





