TÜRK Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir C-130 tipi askeri kargo uçağının Azerbaycan'dan dönüş yolunda, 11 Kasım 2025 tarihinde Gürcistan hava sahasına yakın bölgede düşmesi sonucu 20 asker şehit oldu. Türkiye'yi yasa boğan olay sonrası resmi bir milli yas ilanının yapılmaması kamuoyunda tartışma başlattı. Bu duruma sert tepki gösteren isimlerden biri de Birleşik Kamu-İş eski Genel Başkanı Mehmet Balık oldu. Balık, yaptığı açıklamada, ulusal yas ilan etme kriterlerinde tutarsızlık olduğunu ifade ederek hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Mehmet Balik 2-1

'ARAP KRALI İÇİN YAS İLAN EDİLDİ'
Mehmet Balık, şehit askerler için milli yas ilan edilmemesini, geçmişte yabancı devlet adamları veya yurt dışındaki olaylar için ilan edilen yas kararlarıyla karşılaştırdı. Balık, "Arap kralı öldüğünde 3 günlük yas ilan edildi. Hamas lideri öldüğünde 1 günlük yas ilan edildi. 20 askerimiz, 60 yaşındaki bir kargo uçağında şehit olunca yas ilan edilmiyor. Sahi, siz hangi milletin milliyetçisi, hangi ülkenin yerli ve milli hükümetisiniz?" dedi.

Mehmet Balık, Türkiye'de yüksek sayıda can kaybı yaşanan ancak milli yas ilan edilmeyen olaylar ile yabancı liderler/olaylar için yas ilan edilen tarihleri kıyaslayan bir liste de yayımladı.

G5N I N E X Y A Eqry6

Muhabir: ZAFER GÜVENÇ