Sofraların olmazsa olmazı limon, artık adeta lüks bir ürün haline geldi.
Özellikle yaz aylarında limonata yapımında sıkça tercih edilen limon, serinletici etkisinin yanı sıra yemeklere verdiği lezzetle de tercih ediliyor. Ancak fiyatlardaki artış nedeniyle Antalya halkı için serin bir limonata içmek bile neredeyse hayal oldu. Pazarlarda limon bulmak ise oldukça zor. Yalnızca birkaç tezgâhta satışa sunulan limonun yanına yaklaşmak bile cesaret istiyor.
Vatandaşlar “Burası narenciyenin başkenti ama limona hasret kaldık. Dalından koparılan limonun kilosu 100 TL olur mu?” diyerek tepkilerini dile getiriyor. Limonun bu fiyatlarla lüks tüketim ürünü haline geldiğini ifade eden birçok kişi, artık sadece ihtiyaç duyduklarında tane ile limon almayı tercih ettiklerini söylüyor.
Üretici ise limon fiyatlarının önümüzdeki haftalarda da yüksek seyretmeye devam edebileceğini belirtiyor. Tüketiciler dört gözle fiyatların düşmesini beklerken limon tezgâhta değil, adeta vitrinde bekliyor.

Muhabir: Selim Çelik