2004 yılında itibaren turist taşınan araçlarda D2 belgesi kullandıklarını belirten sektör temsilcileri, cuma gününden itibaren bu istasyondaki kontrollerde D2 belgesinin geçersiz sayıldığı, 'Çok otelden turist getirip götüremezsiniz. Araç bir noktadan sadece başka bir noktaya turist götürebilir' denilerek cezalar uygulandığını kaydetti.
Tutanak tutulup 1300 TL civarında uygulanan cezaların sonradan gönderileceği de açıklanan şikayetlerde, 2006 yılında çıkartılan mevzuattaki bir maddenin gerekçe gösterildiği, bu mevzuata göre örneğin havalimanından turisti alıp sadece bir otele aracın gidebileceği, farklı otellerde kalan turistlerin aynı araçla taşınamayacağı yönünde hüküm bulunduğunun belirtildiği kaydedildi.
2004 yılından itibaren kullandıkları D2 belgelerine yönelik bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadıkları ve Side bölgesindeki bu uygulamanın ellerindeki D2 belgelerini geçersiz kıldığına işaret eden sektör temsilcileri, D2 belgelerine yetkisizlik verilirse cezaların 2 bin 500 TL'ye kadar çıkabileceğine işaret etti. Sektör temsilcileri Antalya Valiliği'nden sorunun çözümü için yardım istedi. (DHA)




