Dünya çapında geleneksel yemekleri tanıtan ve öne çıkaran seyahat rehberi TasteAtlas, Türkiye'nin en beğenilen yemeklerini sıraladı.
Lezzet eleştirmenlerinin değerlendirmeleri ve yapılan araştırmalar doğrultusunda hazırlanan liste, Türk mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini gözler önüne seriyor. Farklı bölgelerin kendine has tatlarıyla şekillenen bu liste, Türkiye’nin gastronomik mirasını keşfetmek isteyenler için bir rehber niteliği taşıyor. Türkiye'nin zengin mutfak kültürünü gözler önüne seren liste, kahvaltıdan Antep fıstığına, İskenderden Adana kebabına kadar birçok lezzeti içeriyor.
TasteAtlas Türkiye'nin dört bir yanından farklı yörelere ait eşsiz tatları bir araya getiriyor. Türkiye'nin en iyi yemeklerini merak edenler için TasteAtlas, 1'den 20'ye kadar sıraladığı listeyi paylaştı. İşte TasteAtlas’a göre Türkiye'nin en iyi 20 yemeği!
1- Kahvaltı
2- Antep Fıstığı
3- Tire Köftesi
4- Maraş Dondurması
5- Kaymak
6- Tombik Döner
7- Çağ Kebabı
8- Kalamar Tava
9- Çökertme Kebabı
10- Bafra Pidesi
11- Beyran Çorbası
12- Döner Kebabı
13- Mantı
14- Adana Kebabı
15- Künefe
16- Katmer
17- Şiş Kebabı
18- Mercimek Çorbası
19- Hünkar Beğendi
20- İskender
Bu liste, Türkiye'nin geleneksel mutfağının zenginliğini gözler önüne seriyor ve her bölgenin kendine has tatlarını yansıtan yemekleriyle gastronomik çeşitliliğini kutluyor. Hem yerel halkın hem de dünya çapındaki turistlerin ilgisini çeken bu yemekler, Türkiye'nin mutfak kültürünün ne denli etkileyici ve eşsiz olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.