MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla hem Muratpaşa’daki belediye hizmetlerine ilişkin mesaj verdi hem de Türkiye siyasetinde daha fazla sorumluluk üstlenme konusundaki yaklaşımını paylaştı.

Uysal’ın açıklaması, CHP’de genel başkanlık tartışmalarının yeniden gündeme geldiği bir dönemde geldi. Uysal, 6 Ekim’de Serik’te yaptığı açıklamada, 2027’de yapılması planlanan CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması halinde genel başkanlığa aday olacağını belirtmiş ve “Kesinlikle adayım” demişti.

Sosyal medya paylaşımında Türkiye siyasetinde daha aktif rol üstlenme çabasının bazı Muratpaşalılarda belediye hizmetlerine ilişkin endişeye yol açtığını ifade eden Uysal, Muratpaşa’ya bağlılığı ile ülkeye karşı sorumluluğunun birbirinin alternatifi olmadığını söyledi.

‘MURATPAŞA’DA HİZMETLER AYNI DİSİPLİNLE DEVAM EDECEK’

Belediye'de kişilere bağlı değil, işleyen bir hizmet sistemi oluşturduklarını belirten Uysal, şu ifadeleri kullandı: “Yıllardır Muratpaşa’da kişilere değil, işleyen bir hizmet sistemine dayalı belediyecilik anlayışı kurduk. Turunç Masa’mız titiz çalışıyor. Aşevimiz yaygın hizmet veriyor. Park ve bahçelerimiz, temizlik ekiplerimiz sahada. Kıyı kafeteryalarımız, Yaşlı Evlerimiz, kreşlerimiz ve eğitim kurumlarımız görev başında. Kent mobilyalarımızı, asfaltımızı, park bitkilerimizi kendi imkanlarımızla üretiyoruz. Kültür ve spor hizmetlerimiz 12 ay devam ediyor.

Belediyecilik, her işi bir kişinin takip etmesi değildir. Sistemi kurmak, denetlemek ve sonuç almaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın. Muratpaşa’da bütün hizmetler aynı disiplinle, aynı hassasiyetle ve en seri şekilde devam edecektir. Kentimizin günlük yaşamına dokunan hiçbir işin aksamasına izin vermeyiz.”

ÜMİT UYSAL-2

‘GEREKTİĞİNDE ÜLKEMİZ ADINA DAHA BÜYÜK SORUMLULUK ALMAKTIR’

Yerel yönetimdeki göreviyle ulusal siyasete yönelik hedeflerinin birbiriyle çelişmediğinin altını çizen Uysal, siyasette gerektiğinde daha büyük sorumluluk üstlenilmesi gerektiğini belirtti.

Uysal, açıklamasında şunları kaydetti: “Ancak siyaset yalnızca bulunduğumuz görevi sürdürmek değildir. Gerektiğinde ülkemiz adına daha büyük sorumluluk almaktır.

Ben Anadolu’nun sağduyusuna, Toroslar’ın başı dik vatanseverliğine inanıyorum. Bu topraklardan öğrendiğimiz en önemli şey, memleket söz konusu olduğunda geri durmamaktır.

Kuvayı Milliye geleneğinin devamı olan Cumhuriyet Halk Parti'mizin ve ülkemizin geleceği için söyleyecek sözümüz, paylaşacak birikimimiz ve üstlenecek sorumluluğumuz olduğuna inanıyorum.”

‘ANKARA’YA TAŞIMANIN ZAMANIDIR’

Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullarda sorumluluk almaktan kaçınmayacağını ifade eden Uysal, açıklamasında Ankara vurgusu yaptı.

Uysal, “Ülkemizin içinden geçtiği kriz ve güvensizlik ortamında, sorumluluktan kaçmak yerine elini taşın altına koymanın bir memleket görevi olduğuna inanıyorum. Artık Toroslar’ın ve bütün Anadolu’nun vatanseverliğini, Anadolu’nun sağduyusunu ve Akdeniz’in özgür ruhunu Ankara’ya taşımanın zamanıdır” ifadelerini kullandı.

‘BU BİR MAKAM ARAYIŞI DEĞİLDİR’

Ulusal siyasete ilişkin mesajlarının bir makam arayışı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Uysal, yıllara dayanan siyasi ve yöneticilik deneyimini daha geniş bir mücadeleye taşımak istediğini ifade etti.

Uysal açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu bir makam arayışı değildir. Yılların siyasi birikimini, yöneticilik deneyimimizi ve Cumhuriyetimize duyduğumuz sorumluluğu daha büyük bir mücadeleye taşıma iradesidir.

Bugüne kadar Muratpaşa için nasıl çalıştıysak bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışacağız. Ülkemiz için söyleyecek sözümüz, üstlenecek sorumluluğumuz varsa bundan da kaçmayacağız.

Muratpaşalı komşularımın da bu yaklaşıma destek vereceklerine yürekten inanıyorum. Çünkü Muratpaşa hepimizin. Türkiye hepimizin. Vatan hepimizin. Ve bizim için vatanseverlik, gerektiğinde sorumluluk almaktan kaçmamaktır.”

Muhabir: ZAFER GÜVENÇ