Yapılan operasyonun ardından barınak yönetimi görevden alındı ve yerine kayyım atandı. Ancak sorunlar kayyımla birlikte sona ermedi, aksine daha da büyüdü. Bazı tekne sahipleri, atanan kayyımın yönetimi kurallara göre değil, kişisel ilişkiler ve siyasi yakınlıklar doğrultusunda yürüttüğünü iddia etti.

Yönetimden memnun olmayan tekne sahiplerinden biri de Yasemin Durukan isimli vatandaş oldu. Sahibi olduğu teknenin, kurallara göre limana çekilmesi gerekirken çekilmediğini ve bu nedenle yaşanan fırtınada battığını öne süren Durukan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yazdığını ancak CİMER’in yanıtı, kayyumu atayan kurum olan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üzerinden verdiğini, bu nedenle şikayetinin karşılık bulmadığını söyledi. Durukan, yaşadığı mağduriyeti belgeleriyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunarak ilettiğini açıkladı.

“CİMER’E YAZDIĞIM İÇİN BANA TAVIR ALINDI”
‘Kayyum ataması yapıldıktan sonra bazı imtiyazlı kişiler hariç birçok kişinin sözleşmesi yapılmadı ve balıkçı tekneleri dışında kara bakımına çıkmasına izin verilmedi’ diyen Yasemin Durukan, “Defalarca kayyum yönetimiyle iletişim kurmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Bunun üzerine çözüm bulmak amacıyla CİMER’e başvurdum. Ancak CİMER’e yazdığım için bana karşı tavır alındı. Bu nedenle kötü hava koşullarında bile teknem güvenli bir alana alınmadı” dedi.

TEKNESİ BATTI
Teknesi içeri alınmadığı için, bakım yapan arkadaşlarının izniyle onların yerine teknesini bağladığını ancak buna da izin verilmediğini belirten Durukan, “Teknemi, motor arızası nedeniyle teknesini kara bakımına alan bir balıkçı arkadaşımın yerine bağladım ve bunu kayyum yönetimine bildirdim. Kayyum yönetimi bana ‘Bağladığın yere balıkçı tekneleri gelecek, tekneni oradan çek, yoksa olacaklardan sen sorumlu olursun’ diyerek tehdit etti. Ancak aynı gün oraya imtiyazlı özel tekneler bağlandı ve hiçbir zaman oraya bir tane bile balıkçı teknesi gelmedi. Daha sonra yine teknesi kara bakımında olan başka bir balıkçı arkadaşımın yerine, motor arızası nedeniyle bağlamak zorunda kaldım. Arkadaşım bana, ‘Nisan sonuna kadar burada kalabilirsin, ağır kış şartlarını burada geçirebilirsin’ dedi. Kayyum yönetimi ise beni aramak yerine başka bir tekne sahibi aracılığıyla, ‘Bizi CİMER’e şikayet edenlerin burada işi yok. Alsın teknesini’ diye haber gönderdi. Nihayetinde yaşanan fırtına sonucunda teknem battı. Teknemin battığı gün liman içinde 30’a yakın uygun alan olmasına rağmen teknem içeri alınmadığı için fırtınaya yenik düştü” ifadelerini kullandı.

“ŞİKAYETE KONU OLAN KURUM, İNCELEMEYİ YAPAN KURUM”
Yasemin Durukan, “CİMER’e yazdım. Ancak sistemde ciddi bir işleyiş problemi var. Şöyle ki; ben kayyımı CİMER’e şikayet ediyorum. CİMER dönüşü ise kayyımı atayan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üzerinden yapıyor. Yani ‘konuyla ilgilenin’ diyerek görevi onlara veriyor. Ancak şikayet ettiğimiz kayyımı atayan kurum da aynı kurum olan Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü. Bu da bir nevi ‘kadıyı kadıya şikayet etmek’ gibi oluyor. Dolayısıyla sonuç alınamıyor” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
“Yaşadığım haksızlıkları ve hukuksuzlukları belgeleriyle savcılığa bildirdim” diyen Durukan, sözlerini, “Yaşananları kayıt altına alıp delillerle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundum. Dosyam hâlen savcılık tarafından inceleniyor. Bir an önce adaletin yerini bulmasını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum” ifadeleri ile tamamladı.

Muhabir: SELİM ÇELİK / ÖZEL HABER