YAZ sezonunun sona erdiği Antalya’da yayla güzergahlarında çalışan otobüs hatlarına yönelik yeni düzenlemeler dikkat çekti. Bazı yayla hatlarının seferlerine geçici olarak ara verilirken farklı hatlarda güzergah değişikliklerine gidildi. 515A, VY24, 521 ve DC27 numaralı hatlara ilişkin yeni tarihler açıklandı. Düzenlemeler kapsamında iki yayla hattında hizmet kapsamı değişirken Döşemealtı’da çalışan DC27 hattının güzergahına Devlet Hastanesi eklendi.

VY24 YAYLA SEFERLERİNE ARA VERECEK

Varsak ile Varsak Yaylası arasında hizmet veren VY24 hattı, 21 Eylül Pazartesi günü sabah seferini tamamladıktan sonra geçici olarak hizmet vermeyecek. VY24, Varsak bölgesini yayla güzergahına bağlayan hatlardan biri olarak hizmet veriyor. Hat Varsak Yaylası ile Varsak arasında çalışan, sınırlı sayıda seferi bulunan bir hat. Hizmete verilen aranın ne kadar süreceğine ilişkin bir tarih paylaşılmadı.

521 FESLİKAN’A ÇIKMAYACAK

Bir diğer değişiklik ise Otogar ile Feslikan Yaylası arasında çalışan 521 numaralı hatta yapılacak. 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren hattın Feslikan bölümündeki seferlerine geçici olarak ara verilecek. 521 hattı tamamen hizmet dışı kalmayacak. Otobüsler Otogar ile Çağlarca arasında yolcu taşımaya devam edecek.

521 hattı mevcut durumda Otogar–Çağlarca–Feslikan güzergahında çalışıyor ve Feslikan Yaylası’na toplu taşıma bağlantısı sağlayan hat olarak öne çıkıyor. Mevcut tarife bilgilerinde hat için günde üç Otogar çıkışlı sefer bulunuyor. Düzenleme sonrasındaki güncel hareket saatlerinin ise Antalyakart üzerinden kontrol edilmesi gerekiyor.

Antalya Da Otobuslere Ozel Serit Uygulamasi Basliyor

DC27 ARTIK DÖŞEMEALTI DEVLET HASTANESİ’NE GİRECEK

Döşemealtı bölgesini ilgilendiren değişiklik ise 20 Eylül Pazar günü başlayacak. DC27 numaralı hattın güzergahı Döşemealtı Devlet Hastanesi’ne hizmet verecek şekilde yeniden düzenlendi.

Otogar–Dağbeli–Bademağacı güzergahında çalışan DC27, yeni düzenlemeyle Döşemealtı Devlet Hastanesi’ne uğradıktan sonra mevcut güzergahını takip edecek. Çıplaklı Mahallesi’nde bulunan Döşemealtı Devlet Hastanesi, 110 yatak kapasitesiyle Ağustos 2024’ten bu yana hizmet veriyor. Yeni güzergahla DC27 yolcuları hastaneye doğrudan ulaşım sağlayabilecek.

515A DEREKÖY’E 11 EKİM’E KADAR DEVAM EDECEK

Antalyakart’ın bir diğer duyurusu ise 515A hattıyla ilgili oldu. Açıklamaya göre 515A hattı, 11 Ekim 2026 Pazar gününe kadar Dereköy Mahallesi’ne hizmet vermeye devam edecek.

515A'nın ana güzergahı Otogar ile Söğütcuması arasında bulunuyor. Hat, Hurma, Çakırlar, Hacısekililer, Çitdibi ve Yarbaşçandırı gibi yerleşimlerden geçerek kırsal bölgelere ulaşım sağlıyor.

Muhabir: ZAFER GÜVENÇ