Yasemin- Mahmut Orenboz çiftinin 8 yıl önce kurduğu 'Sev Hayat Sevince Güzel' adlı grubun çatısı altında oluşan ve koro şefliğini Müzikolog Dr. Gürkan Kafadar'ın üstlendiği Seyr-i Name Müzik Topluluğu'nun üyeleri, müzikli restoranda verilen kokteylde bir araya geldi. Grup, seslendirdikleri şarkı ve türküler, şiirler eşliğinde eğlenerek yeni kültür-sanat sezonuna merhaba dedi.

A N T A L Y A D A M U Z I K S E Z O N U A C I L D I 1522514 452921

SLOGANLARLA YOLA ÇIKILDI

Grup ve koronun yöneticisi Yasemin Tunca Orenboz, 'Müziğin İzinde, Kültürün İçinde, Sanatın Peşinde' sloganıyla yola çıktıklarını, yeni sezonda hayata geçirecekleri sürpriz projelerle Antalya'nın kültür-sanat yaşamına renk katmayı sürdüreceklerini ifade etti. Orenboz, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Seyr-i Name'yi kurarken hayalimiz yalnızca birlikte şarkılar söylediğimiz bir müzik topluluğu oluşturmak değildi. Müziğin insanları bir araya getiren gücünden yola çıkarak; kültürümüzü yaşatabileceğimiz, sanatın farklı dallarında üretebileceğimiz, yeteneklerimizi ve sevgimizi paylaşabileceğimiz büyük ve samimi bir sanat ailesi oluşturmak istedik. Bu nedenle Seyr-i Name çatısı altında Türk Halk Müziği'nden Türk Sanat Müziği'ne, aranjman eserlerden enstrüman çalışmalarına, şiirden tiyatroya, danstan halk oyunlarına kadar sanatın farklı renklerini bir araya getirmeyi amaçladık."

Kaynak: DHA