Antalya İl Eğitim Müdürlüğü gençlerin şehrin tarihi ve kültürel mirasını tanımaları amacıyla başlattıkları “Şehrimi Tanıyorum, Tarihimi Öğreniyorum” Projesi’nin tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yasin Eriş, 19 ilçeden proje komisyonlarında görev alan yönetici ve öğretmenler katıldı.

‘ANTALYA’NIN HİKAYELERİ’
08 Eylül’de başlatılan proje 26 Haziran 2026 tarihine kadar devam edecek. Proje kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri; şehrin çok katmanlı tarihini yerinde öğrenme fırsatı bulacak. Proje süresince tarihi ve kültürel geziler, drama etkinlikleri, dijital harita çalışmaları ve kısa belgesel çekimleri yapılacak. Ayrıca öğrencilerin kaleme aldığı özgün hikayeler, “Antalya’nın Hikayeleri” adıyla kitaplaştırılacak.

‘ANTALYA YALNIZCA TURİZMİN DEĞİL, TARİHİN DE BAŞKENTİDİR’
Tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yasin Eriş, projenin Antalya için taşıdığı önemi şu sözlerle dile getirdi:
“Antalya yalnızca turizmin değil, aynı zamanda köklü bir tarihin ve zengin kültürel mirasın da başkentidir. Bizler, gençlerimizin bu mirası yakından tanımasını ve kendi şehirlerinin hikayesini bizzat yazmasını istiyoruz. Bu proje, öğrencilerimizin tarih bilinci kazanmasına, araştırma ve gözlem becerilerini geliştirmesine, aynı zamanda üretken bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır.”

DEV KADRO
Farklı branşlardan 158 öğretmen ve yönetici projede aktif rol üstlenecek. Tarihten edebiyata, bilişimden güzel sanatlara kadar pek çok alandan öğretmenler; ilçe millî eğitim müdürlüklerinin desteğiyle organizasyonun planlama, güvenlik, lojistik ve raporlama aşamalarında görev alacak.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, projenin öğrencilerin tarihsel kimliklerini keşfetmelerine yardımcı olacağı gibi, akademik ve sosyal yönlerini de zenginleştireceğini dile getirdi.

Muhabir: Özlem Soydan