Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya’nın doğu ilçeleri için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı. Çarşamba günü 06.00-23.59 saatleri arasında etkili olması beklenen yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, hortum ve dolu riskine karşı tedbir çağrısı yapıldı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, 23 Eylül Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren Antalya’nın doğusunda yer alan Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEDBİR ÇAĞRISI
Kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi. Antalya Valiliği, vatandaşların ve yetkililerin meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. Meteorolojik uyarının 23 Eylül 2026 Çarşamba günü saat 06.00’da başlayıp aynı gün saat 23.59’a kadar geçerli olacağı bildirildi.

PERŞEMBE SICAKLIK 2 DERECE ARTACAK
Meteoroloji'nin 5 günlük tahmin tablosuna göre Antalya'da Çarşamba günü en düşük sıcaklığın 23, en yüksek sıcaklığın 28 derece olması bekleniyor. Yağışla birlikte kentte hissedilir bir serinleme yaşanacak. Perşembe günü ise en yüksek sıcaklığın 30 dereceye yükselmesi bekleniyor.

Muhabir: AYŞE OKAN SARICA