EKONOMİ

Antalya’ya glutensiz fırın geliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa ilçesine glutensiz ekmek fırını yapmak için çalışmalara başladı. EKDAĞ Genel Müdürü Ahmet Aydın, “Önümüzdeki günlerde Meydan Kavağı Mahallesi’ne glutensiz ekmek fırını yapmayı planlıyoruz” dedi

Antalya Büyükşehir Belediyesi EKDAĞ Genel Müdürlüğü, Antalyalı vatandaşlara glutensiz ekmek üretmek için harekete geçti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ekmek üretim ve dağıtımından sorumlu iştiraki EKDAĞ’ın Genel Müdürü Ahmet Aydın, ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşların glutensiz ekmeğe daha uygun fiyatla ulaşabilmesi amacıyla glutensiz ekmek fırını açmayı planladıklarını duyurdu.

MURATPAŞA’YA YAPILACAK
Ahmet Aydın, glutensiz ekmek fırınıyla ilgili müjde niteliğinde bir açıklamada bulundu. Aydın, “Önümüzdeki günlerde Meydan Kavağı Mahallesi’ne glutensiz ekmek fırını yapmayı planlıyoruz. Ekonomik şartların halkımızı zorladığı bu dönemde, çölyak hastaları için glutensiz ekmek fiyatlarını görünce böyle bir proje tasarladık. Çevre illere de fayda sağlayabilmek adına, oraya da gönderim yapabileceğimiz bir üretim sistemi kurmayı hedefliyoruz” dedi.


ATATÜRK PARKI’NA BALIK RESTORANI MI GELİYOR?
Antalya Büyükşehir Belediyesi tesislerinde alkol satışı olmamasıyla ilgili soruya yanıt veren EKDAĞ Genel Müdürü Ahmet Aydın, “Sosyal tesis olarak geçen yerlerde alkol kullanımı yok” dedi. Aydın, Düden Parkı’nda yer alan balık restoranı gibi bir işletmenin Atatürk Parkı’na da açılabileceğini ifade etti. “Düden Parkı’ndaki balık restoranı gibi Atatürk Parkı’nda da bir balık restoranı yapılabilir. Ölçümünü yaptık, düşündük. Ancak vatandaşlardan gelen görüşlerde ‘Kahvaltı ve balık aynı yerde olmaz, yapılacaksa et restoranı yapılsın’ dendi. Fakat bizim de Atatürk Parkı içinde bir düşüncemiz var” ifadelerini kullandı.