Serik Belediye Başkan Yardımcısı ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu eski Genel Başkanı Mehmet Balık, Türkiye’deki ekonomik gelişmelere ilişkin hükümete sert eleştirilerde bulundu. Balık, döviz kurlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar ve enflasyonun kontrolsüz şekilde yükselmesiyle birlikte ekonomi yönetimini hedef aldı.
‘NE ZAMAN VAZGEÇECEKSİNİZ!’
Türkiye ekonomisinin, dış gelişmelere karşı olağanüstü kırılgan hale geldiğini savunan Balık, küresel çapta yaşanan herhangi bir çatışmanın dahi iç piyasada derin sarsıntılara neden olduğunu belirtti. Hükümetin bu durumu yönetmekte başarısız olduğunu ifade eden Balık, “Afrika'nın ücra bir köşesinde iki kabile çatışmaya girse, AKP'nin yeni Türkiye'sinde döviz fırlıyor, akaryakıt zamlanıyor, enflasyon yükseliyor, borsa düşüyor! Ekonomi bakanı Alis'in Harikalar Diyarında, halen diyor ki, 'program kusursuz çalışıyor.' Ne zaman vazgeçeceksiniz bu milleti aptal yerine koymaktan” dedi.
Art arda gelen akaryakıt zamları ulaşım maliyetlerini artırırken, dövizdeki oynaklık başta gıda ve enerji olmak üzere tüm temel ihtiyaçlara yansıyor. Ekonomi yönetiminin “program işliyor” yönündeki açıklamalarına karşı kamuoyunda oluşan tepki ise her geçen gün daha fazla dile getiriliyor.