Eğitim-İş Sendikası Antalya Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87. yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sundu. Sendika, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:
“DEVRİMLERİNİN İZİNDE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIYORUZ!
Emperyalizme karşı verdiği ulusal bağımsızlık mücadelesiyle yalnızca Türk halkına değil; tüm mazlum halklara umut olan, yenilgiye uğramış bir imparatorluğun küllerinden bağımsız, laik ve çağdaş bir Cumhuriyet kurarak bizlere emanet eden Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan bedenen ayrılışının 87. yılında derin bir sevgi, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.”
“ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ YOLUMUZU AYDINLATIYOR”
Mesajda, Atatürk’ün yalnızca bir asker veya devlet adamı değil; ilke ve devrimleriyle çağları aşan bir düşünür, devrimci ve halk önderi olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Onun düşünceleri, ilke ve devrimleri bugün hala yolumuzu aydınlatmakta; emperyalizme, gericiliğe ve sömürüye karşı yürüttüğümüz mücadelede bize yol göstermeye devam etmektedir” denildi.
“LAİK, BİLİMSEL, KAMUSAL EĞİTİM ANLAYIŞI SALDIRI ALTINDA”
Eğitim-İş mesajında, Cumhuriyetin 102. yılını tamamlarken Atatürk’ün ulusal egemenliği ve tam bağımsızlığı hedefleyen laik, bilimsel ve kamusal eğitim anlayışının saldırı altında olduğuna dikkat çekti.
“Ancak bizler biliyoruz ki bu topraklarda özgürlüğün, ilerlemenin ve tam bağımsızlığın teminatı Atatürk ilke ve devrimleridir” ifadeleri kullanıldı.
‘CUMHURİYETÇİLERİ YETİŞTİRMEK ZORUNDADIR’
Açıklamada, Eğitim-İş’in laik, bilimsel, çağdaş, kamusal, parasız ve karma eğitim mücadelesini sürdüreceği vurgulandı.
“Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı bir millet yapar ya da esaret ve sefalete terk eder’ sözünü rehber ediniyoruz. Eğitim emekçileri olarak biliyoruz ki; Cumhuriyet ilelebet yaşayacaksa, Cumhuriyetçileri yetiştirmek zorundadır” denildi.
“CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET YAŞATACAĞIZ”
Eğitim-İş, mesajında Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözleriyle çizdiği yolda yürümeye devam edeceklerini belirtti.
Açıklamada, “Bugün vermekte olduğumuz laik, bilimsel, çağdaş, kamusal, parasız ve karma eğitim mücadelemizle, ‘fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür’ nesiller yetiştirerek; ‘kimsesizlerin kimsesi’ olan Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız. 87 yıl önce bugün halkımızın gönlünde ölümsüzleşen büyük devrimcimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuz sevgi, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz” ifadeleri yer aldı.
‘Devrimlerinin izinde Cumhuriyete sahip çıkıyoruz’
Eğitim-İş Sendikası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 87. yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’na çelenk bıraktı. Sendika, yayımladığı mesajda “Devrimlerinin izinde Cumhuriyete sahip çıkıyoruz” dedi
Muhabir: Özlem Soydan
Yorumlar





