Muratpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Yöreler Renkler Festivali, 5-13 Eylül tarihleri arasında Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Festivalde Türkiye’nin dört bir yanından yöresel kültürler, gelenekler, müzikler, halk oyunları ve lezzetler Antalyalılarla buluşacak.
Muratpaşa Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Yöreler Renkler Festivali, bu yıl 10’uncu kez düzenlenecek. 5-13 Eylül tarihleri arasında Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek festival kapsamında Türkiye’nin farklı bölgelerinden yöresel ürünler, kültürler ve gelenekler bir araya gelecek. Festival çarşısında 12.00-23.00 saatleri arasında farklı yörelere ait ürün ve lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, akşam saatlerinde ise konserler, halk dansları ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

AKDENİZ GECESİYLE BAŞLAYACAK
Festivalin açılışı 5 Eylül Cumartesi günü “Akdeniz Gecesi” ile yapılacak. Saat 20.00’de Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle başlayacak programda şiir dinletisi Burak Ballı tarafından gerçekleştirilecek. Gecede Zelisah & Mustafa ve Uğur Önür de sahne alacak.
6 Eylül Pazar günü “Güneydoğu Anadolu Gecesi” düzenlenecek. Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisinin ardından Ozan Gündemi, Serpil Efe, Naciye Çokbilir ve Baran ile Sıra Gecesi sahne alacak.
7 Eylül Pazartesi günü “Komşu Ülkeler Gecesi” kapsamında Ahıska Dans Topluluğu ile AK-MÖÖR Kırgız Dans ve Müzik Grubu sahne alacak. Neveser Türk Müziği Korosu, Burcu Ballı, Hadi Farshchi ve İran Dostluk Derneği Korosu da gecenin programında yer alacak.
FARKLI YÖRELER FESTİVALDE BULUŞACAK
8 Eylül Salı günü “Doğu Anadolu Gecesi” gerçekleştirilecek. Saat 20.00’de Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisinin ardından Ali Gündüz ve Yusuf Deniz konser verecek.
9 Eylül Çarşamba günü “Ege-Marmara Gecesi” kapsamında Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisinin ardından Ateş Ali ve Tolga Çandar sahne alacak.
10 Eylül Perşembe günü ise “İç Anadolu Gecesi” düzenlenecek. Saat 20.00’de Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle başlayacak gecede Pınar Okumuş, İbrahim Pala ve Mehmet Yenigün konser verecek.
11 Eylül Cuma günü festivalin “Karadeniz Gecesi” gerçekleştirilecek. Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun ardından Orhan Çavuş ve Selçuk Balcı sahne alacak.

SON İKİ GÜNDE DE KONSERLER VAR
Festivalin 12 Eylül Cumartesi günündeki programında saat 20.00’de Hatçe Bacı konser verecek. Ardından Mehmet Çiğdem sahne alacak.
13 Eylül Pazar günü ise festivalin kapanış programında saat 20.00’de Oğuz Boran konseri gerçekleştirilecek.
Festival çarşısı, 5-13 Eylül tarihleri arasında her gün 12.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Muratpaşa Belediyesi, farklı yörelerin kültür, müzik, dans ve lezzetlerini bir araya getirecek 10. Yöreler Renkler Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti.





