Antalyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, geçen hafta oynadıkları Başakşehir maçı öncesi kulüpten çalışan birinin bütün bilgileri rakip Teknik Direktör Nuri Şahin’e aktardığını söyledi. Antalyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Eyüpspor maçının ardından gündeme bomba gibi düşen bir iddiayı ortaya attı.
BOMBA İDDİA
Kulüpte görevli bir kişinin rakip takımlara bilgi sızdırdığını öne güren Bulut, "Geçen haftadan başlayan bir sorun, galibiyet sonrası bu konuyla ilgili daha rahat konuşabiliriz. Puan alamasaydık da aynı şeyi söyleyecektim. Maalesef geçen hafta Başakşehir maçından önce kulübün içerisinde olan birisi bütün bilgileri rakip takıma aktarmış. Nuri hocaya aktarmış. Biz takip ettik. Maalesef bu maçtan önce de oldu. Bütün taktiğimizi, topa karşı nasıl oynayacağız, hücumda neler yapacağız... Bu bilgiler de Eyüpspor hocasına gitti. Bize o bilgi geldi. Aslında çok ağır konuşmak istiyorum ama yanlış olur. Kulübün içerisinde ekmeğini yiyip ihanet eden kişileri kulüpten uzaklaştırmamız lazım. Ben özellikle kim olduğunu ortaya çıkarmak için kim olduğunu takip edeceğim. Birkaç gelen haber var. Burada söylemek istedim, başka takımlara da böyle şeyler olmasın diye. Futbola, spora yakışmayan şeyler. Kendi bilgisi olarak zaten rakibin maçını izliyorsun, analizini yapıyorsun. Bunlar rakibe verildiğinde karaktersiz benim için. O kişiyi en yakın zamanda bulacağız ve tesise bir daha ayak basmayacak" ifadelerini kullandı.
GÜMÜŞDAĞ TELEFON AÇTI
Erol Bulut’un bomba iddialarının ardından Başakşehir Kulübü ve Nuri Şahin iddialara yanıt verdi. Başakşehir Kulübü yayımladığı mesajda “Süper Lig'in 11. haftasında oynanan Eyüpspor-Antalyaspor maçının ardından, Antalyaspor Teknik Direktörü Sayın Erol Bulut'un açıklamalarında yer alan "kulüp içi taktik bilgilerin sızdırıldığı" yönündeki iddialar üzerine, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olarak açıklama yapılmasının zorunlu hale geldiğine inanıyoruz. İstanbul Başakşehir FK olarak, her zaman etik değerlere, fair-play ruhuna ve Türk futbolunun saygınlığına en yüksek düzeyde önem veriyoruz. Yalnızca kendi çalışmalarına, kulübümüzün gelişimine ve sahadaki performansımıza odaklanan Teknik Direktörümüz Nuri Şahin ve ekibi, mevzu bahsi geçen karşılaşma öncesinde rakip takımla alakalı herhangi bilgi ya da belge almamıştır. İlgili açıklamaların, Türk futbolunun saygınlığına zarar verebilecek nitelikte olmaması adına, tüm tarafların sorumlu bir dil kullanmasını elzem buluyor, kamuoyunun da doğrulanmamış iddialar yerine futbolun emeğine ve güzelliğine odaklanmasını temenni ediyoruz" denildi.
NURİ ŞAHİN DE YANIT VERDİ
Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Antalyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut'a yanıt verdi. "Hayatım boyunca sporun ruhuna ters düşecek herhangi bir işin içinde olmadım, böyle şeylere de tenezzül etmem. Ama benden daha da önemlisi gecesini gündüzüne katarak çalışan ekip arkadaşlarımın böyle bir gündemin parçası haline getirilmesinden dolayı son derece üzüntülüyüm" değerlendiresinde bulundu.
BAŞKANLAR GÖRÜŞTÜ
Erol Bulut’un iddialarının ardından Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ Antalyaspor Başkanı Rıza Perçin’i arayarak duydukları rahatsızlığı iletti. Karşılaşmanın ardından Rıza Perçin’i arayan Göksel Gümüşdağ Erol Bulut’un açıklamaları için “Talihsiz bir açıklama. Kimseyi zan altında bırakmanın bir anlamı yok. Yapılan bizleri derinden üzmüştür” ifadelerini kullandığı belirtildi.





