Adaylar, sınava girmek için erken saatlerde sınav binalarına geldi. Adayların sınava giriş belgeleri ve kimlikleri kontrol edildikten sonra salonlara alınmasına başlandı.

1 milyon 708 bin 329 aday sınava girecek

KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu toplam 145 sınav merkezinde gerçekleştiriliyor. Sınavda adaylara 120 çoktan seçmeli soru için 130 dakika süre tanınacak. Saat 10.15'te başlayan oturum 12.25'te sona erecek. Ek süre hakkı bulunan engelli adaylar ise 30 dakikaya kadar ilave süre kullanabilecek.

Binlerce memur adayı ter dökecek

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna 1 milyon 708 bin 329 adayın başvurduğunu açıkladığını sınavın kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor.

Aw782458 01

Kimi son saniye yetişti, kimi yetişemedi

Bingöl’de sabah saatlerinde KPSS heyecanı yaşandı. Sınava girecek adaylar erken saatlerden itibaren sınav merkezlerinin yolunu tutarken, bazı adaylar ise son dakikada kapıya geldi.
Sınav giriş saatinin dolmasına kısa süre kala koşarak sınav merkezine gelen bir aday, kapılar kapanmadan içeri girmeyi başararak sınava yetişti. Adayın içeri girmesinin hemen ardından sınav merkezi kapıları kapatıldı.

Bir başka aday ise elektrikli bisikletiyle sınav merkezine geldi. Sakin tavırlarla sınav merkezine yönelen aday, giriş saatini kaçırınca sınava alınmadı. Kapıların kapandığını gören aday, sınava giremeden geri dönmek zorunda kaldı.

"Yılların bilgi birikimiyle iyi bir sonuca varacağımı düşünüyorum"

Sınava çalışamadığını ancak geçmiş bilgilerine güvendiğini ifade eden Burak Bulut, "Pek çalışamadım vakit bulamadım. Yılların bilgi birikimiyle iyi bir sonuca varacağımı düşünüyorum. Hedefim 70 üzeri puan alıp memur olmak" dedi.

Kimliğini unutan genç için anne ve polis seferber oldu

Bursa'da sınav saatine yakın bir genç, kimliğini evde unuttuğunu fark etti. Bunun üzerine okul önlerine hazır durumda olan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı Motosikletli Trafik Polisi ile gencin annesi devreye girdi. Kimliğini evde düşüren genç, motosikletli polis tarafından sınava yetiştirildi. O anlar anbean kameraya yansıdı.

Aw782452 01-1

Hatay’da 2026 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılacak adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelerek sınav heyecanı yaşadı.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınav için Şehit Ahmet Benli Anadolu Lisesi’ne gelen adaylar, yapılan kontrollerin ardından sınav salonlarına alındı.

"Düzgün bir puan alabilirsem bir yere atanmak istiyorum memur olarak"

İyi bir puan almayı dileyen Harun Özkan, "İnşallah düzgün bir puan alabilirsem bir yere atanmak istiyorum memur olarak. İktisat Bölümü okudum, inşallah o yönde bir yerde devlet bankaları olsun o şekilde bir konuma atanmak istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA