Olayların ardından sokağa çıkan eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları, önceki dün olduğu gibi bugün de eylemlerini sürdürdü. Siverek ve Kahramanmaraş’taki okullarda yaşanan saldırıların ardından Ankara’da başlatılan “Yaşam Nöbeti”ne Antalya’dan güçlü bir destek geldi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Eğitim Sen üyeleri, okulların güvensizleştiğini vurgulayarak ses yükseltti. Eyleme Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Tüm Bel-Sen Antalya İl Başkanı İlhan Karakurt, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran, Veli-Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Vedat Küçük ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eğitim Sen ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından ortaklaşa düzenlenen eylemde, Antalya Defterdarlığı önünde toplanan kalabalık sessiz bir anma etkinliği gerçekleştirdi. Daha sonra eylemciler sloganlarla Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü. Okullarda yaşanan saldırılara dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen nöbet kapsamında düzenlenen oturma eylemine, sendika başkanlarının Ankara’da bulunması nedeniyle şube temsilcileri katıldı. Eğitim emekçileri, artan şiddet olaylarına karşı kalıcı önlemler alınması çağrısında bulundu.

EN TEMEL SORUMLULUK GÜVENLİKTİR
Eylemde konuşan Eğitim Sen Antalya Şubesi Mali Sekreteri Çiğdem Altıntaş Peker, “Maarifin kalbinde çocuklar, öğretmenler ölüyor; bakan susuyor. Bu bir tesadüf değil, bu bir kader değil; bu göz göre göre yaratılmış bir düzendir. Öğrencilerin ve eğitimcilerin güvenliği kamusal sorumluluğun en temel gereğidir. Taleplerimiz açıktır: Okullarda şiddeti önleyecek kamusal politikalar derhal hayata geçirilmelidir. Eğitim, bilimsel ve pedagojik temeller üzerinden yeniden inşa edilmelidir. Öğrencilerin yalnızlaşmasına neden olan uygulamalara son verilmelidir. Eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin güvenliği sağlanmalıdır. Ve en önemlisi, siyasi sorumlular görevlerini bırakmalıdır” dedi.

‘KİMSE GÖRÜNMEZ KILINMASIN’
Çiğdem Altıntaş Peker, “Bugün korkuyla pencerelerden atlamak zorunda kalan öğrenciler vardır. Bu çocuklar ne şüphelidir ne de potansiyel suçlu. Öğrencileri hedef gösteren her söylem, asıl sorumluları görünmez kılma çabasıdır. Sorumluluk; okulları güvencesiz hale getiren, gençleri yalnızlaştıran siyasi tercihlerdedir” ifadelerini kullandı.

SORUMLULAR SİYASİ KİŞİLERDİR
Şiddetin yalnızca güvenlik önlemleriyle engellenemeyeceğini, eğitim sisteminin bilimsel ve pedagojik temellerden uzaklaştırılmasının bu tabloya zemin hazırladığını belirten Peker, sözlerini Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i istifaya davet ederek sürdürdü: “Bugün yaşananlar bir güvenlik zafiyeti değil, açık bir politik tercihin sonucudur. En temel sorumluluğunu yerine getiremeyen, eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin güvenliğini sağlayamayan siyasi sorumlular görevlerini bırakmalıdır.”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki eylem, “Birleşe birleşe kazanacağız!” sloganları eşliğinde sona erdi. Eğitim Sen Antalya Şubesi temsilcileri ise destek ziyaretlerinden dolayı CHP İl Örgütü’ne teşekkür ederek mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Muhabir: Zafer Güvenç