Ortak ilgi alanları yemek sevgisi ve iyi yiyeceğin korunmasının yanı sıra mutfak sanatları ve sofra zevklerinin yaşatılmasını amaçlayan dernek üyesi iş insanı tadım uzmanı ve misafirlerinin Dünya Chaine Günü kutlaması 25 Nisan 2025 Cuma günü düzenlenen özel Gala Yemeği ile gerçekleşti. Gala Yemek serisi 26 Nisan 2025 Cumartesi günü gerçekleşen ikinci yemek ile devam etti. Gala yemeği için Litvanya'dan özel olarak davet edilen Executive Şef Rolandas Cızıkas’ın18. Yüzyıl Litvanya Kraliyet mutfağından seçtiği yemeklerin ve bu yemeklerle eşleştirilen şarapların tadımını yapan dernek üyesi iş insanları için hazırlanan Tütsülenmiş Yayın Balığı ile Kerevit Çorbası, Radvilas Malikanesi Usulü Sudak Balığı, Perlotta ile Geyik ve Tavşan eti ile yapılmış lezzetler büyük ilgi gördü. Chaine des Rotisseurs Antalya Başkanı M. Nihat Tümkaya, yemekte yaptığı konuşmada, tarihi bir Litvanya Gastronomi hikayesine tanık olduklarını belirtti, tüm malzemeleri Litvanya’dan getirilen geleneksel gala yemeklerine ev sahipliği yapan Antalya Chaine üyesi ve Augusto Villa Boutique Hotel sahipleri Saulius Kupcinskas ve Reda Kupcinskien’e yaptıkları uzun hazırlık çalışması nedeniyle teşekkür ederek derneğin anı plaketini sundu. 

Whatsapp Image 2025 05 05 At 13.00.19

Kaynak: HABER MERKEZİ