Türk vatandaşlarının yıllardır en güvenli liman olarak gördüğü altın yatırımı bu yılda popülerliğini korumaya devam ediyor. Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Halil Kayaer de altın fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. ABD Başkanlığına yeniden seçilen Trump’ın politikalarının dünya genelinde kaos yarattığını ifade eden Kayaer, “Trump’ın ne yapacağı belli değil. Her an birine saldırabilecek bir duruma gelmiş durumda. Bu da kaos ortamını yaratıyor, ve altın fiyatlarının yükselmesine sebep oluyor” diye konuştu.

B21921Be 4Ae9 4495 A121 F1A375D3A934-1

SİYASİ VE EKONOMİK KRİZLER 
Altın fiyatlarının yükselmesinin en büyük sebebinin, dünya genelinde yaşanan siyasi ve ekonomik krizler olduğunu söyleyen Kayaer, “Tüm dünyada ülkeler arasında büyük bir problem var. Altın fiyatını etkileyen en büyük etkende bu zaten. Altın fiyatları bu ülkeler arası yaşanan problemlerden, savaşlardan kaynaklı olarak artmaya devam edecek. Yılsonuna kadar altın 4 bin 500-5 bin bandına kadar yükselebilir” dedi.

‘FİYATLARI ETKİLEMEZ’
Ramazan Bayramı’nda düğün ve nişanlara ilgilinin eskisi olmadığını belirten Kayaer, “Türkiye’de ekonominin düşük olması ve insanların alım gücünün düşmesi artık düğünlere yansımaya başladı. Bu durum da ‘Şu kadar altın takalım’ gibi düşünceleri ortadan kaldırdı. Artık daha sade düğünler tercih ediliyor. Altınlarda herhangi bir talep artışı olmadığı için Ramazan ve önümüzden gelen bayramda altın fiyatlarında herhangi bir dalgalanma olmaz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: AYŞE OKAN SARICA/ÖZEL HABER