Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Konferans Salonu’nda 4 Kasım Salı günü saat 13.30’da başlayacak ‘Antalya ve Denizcilik Söyleşileri-1’ etkinliğinin konuğu, Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü olacak. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Dr. Öğr. Üyesi Sonay Zeki Aydın üstlenecek.
DENİZCİLİK FARKINDALIĞI
‘Antalya’da Denizin Kıyısında Değil, Kalbinde Yaşamak’ başlığıyla düzenlenecek söyleşide, Antalya’nın denizle olan tarihi, kültürel ve ekonomik bağları ele alınacak.
Söyleşinin ilk bölümünde İzzet Ünlü, Antalya Denizcileşme Platformu’nun amaç ve misyonunu, denizcilik farkındalığını artırmaya yönelik yürütülen çalışmalarını ve üniversite ile sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan iş birliklerini değinecek.

Söy1
KALEİÇİ MARİNA VURGUSU
Söyleşinin ikinci bölümünde Kaleiçi Marina’nın tarihi ve kültürel önemi, Antalya’nın denizle olan geçmişi ve geleceğe dönük vizyonu masaya yatırılacak. Programın sonunda soru-cevap bölümüyle katılımcıların görüş ve önerileri de yer verilecek. Ayrıca öğrenciler için öneriler, denizcilik sektöründeki istihdam olanakları ve deniz kültürünün toplumsal önemi üzerinde de durulacak.

Muhabir: Özlem Soydan