SERİK Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Balık, son altı ayda Türkiye'deki cezaevlerine giren kişi sayısının 50 bin olduğunu açıkladı. Cezaevleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye'deki 395 cezaevinin toplam kapasitesi 299 bin 940 kişi iken şu anda cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü sayısının 392 bin 456'ya ulaştığı belirtildi.
Cezaevlerindeki aşırı doluluğa dikkat çeken Balık, “92 bin 516 kişi cezaevinde yatacak yer olmadığı için yemekhanelerde, yerlerde yatıyor demektir. Ülkeyi 22 yıl tek başına yönet, eğitimi, ekonomiyi bitir, toplum ahlaki çöküş yaşasın, işte sonuç budur” dedi.
Balık, cezaevlerinde yaşanan doluluk sorununu ve genel toplumsal problemlerin derinleşmesini, ülke yönetiminin kötüye gittiği bir dönemin göstergesi olarak değerlendirdi.