KEPEZ Belediye Başkanlığı, mülkiyet sınırları içerisinde yer alan toplam 11 adet taşınmazı ticari ve sosyal amaçlı kullanımlara kazandırmak üzere ihale sürecini başlattı. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile gerçekleştirilecek olan ihaleler, belediyenin encümen toplantı salonunda yapılacak. Farklı mahallelerde yer alan taşınmazların kiralama süreleri 22 ay ile 10 yıl arasında değişiklik gösteriyor. İhale maratonu 30 Haziran 2026 Salı günü saat 14.10'da başlayacak.

GÖKSU MAHALLESİ'NDE YAPIM KARŞILIĞI SPOR TESİSİ
İhalenin en dikkat çeken kalemini, Göksu Mahallesi 312291/1 parselde yer alan 'Yapım Karşılığı Spor Tesisi' oluşturuyor. Toplam 10 yıl süreyle kiraya verilecek olan tesisin ilk yıl için belirlenen aylık muhammen bedeli 110.000,00 TL + KDV olarak açıklandı. Bu özel ihale için isteklilerden 1.320.000,00 TL geçici teminat bedeli talep edilirken şartname bedeli ise 10.000,00 TL olarak belirlendi.
Son yıllarda hızla modern konut projeleriyle gelişen Göksu Mahallesi, ticarileşme ve nüfus yoğunluğu açısından yüksek potansiyele sahip bir bölge olarak öne çıkıyor. İhale şartnamesine göre bu ihaleye katılacak tüzel kişilerin, son 5 yıl içinde kamu kurumları nezdinde en az 12.000 m² alanlı spor tesisi yapmış ve işletiyor olması ile bünyesinde son 5 yıldır kesintisiz yüzde 51 hisse sahibi olan en az B grubu aktif antrenör bulundurması gibi özel yeterlilik kriterlerini karşılaması gerekiyor.

MISIR ÇARŞISI'NDA 7 DÜKKAN BİRDEN KİRAYA VERİLECEK
Kepez'in merkezi noktalarından Teomanpaşa Mahallesi’nde bulunan Mısır Çarşısı içindeki 7 adet dükkan da yeni işletmecilerini arıyor. Toptancı Hal kompleksine ve Yeşilırmak Caddesi gibi ana arterlere yakınlığıyla bilinen, ticari hareketliliğin kalbinde yer alan Mısır Çarşısı’ndaki dükkanların tamamı 22 aylığına kiraya verilecek.
Çarşı bünyesindeki taşınmazların aylık muhammen bedelleri metraj ve konumlarına göre 2.500,00 TL ile 7.500,00 TL (+KDV) arasında değişiyor. Mısır Çarşısı ihalelerinin saatleri 14.35 ile 15.05 arasında beşer dakika arayla gerçekleştirilecek.

GÜLVEREN, AKTOPRAK VE DEMİREL MAHALLELERİNDE KİRALIK ALANLAR
Belediyenin kiralama listesinde farklı ticari ihtiyaçlara yönelik alternatifler de mevcut. Akdeniz Üniversitesi kampüsüne yakınlığıyla bilinen ve öğrenci sirkülasyonunun yoğun olduğu bu Gülveren Mahallesi'nde, 3700 Sokak No: 10/1 adresindeki büfe 3 yıllığına kiraya verilecek. Aylık muhammen bedeli 55.000,00 TL + KDV olan büfenin ihalesi saat 14.20'de yapılacak.
Aktoprak Mahallesi'nde ilçenin kuzey kesiminde, Varsak bölgesine yakın konumda yer alan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir taşınmaz aylık 20.000,00 TL + KDV bedelle 3 yıllığına kiralanacak. İhale saati 14.25.
Demirel Mahallesi'nde Varsak Şahinbey Caddesi üzerindeki Sadık Erkuş Parkı içinde yer alan taşınmaz ise aylık 7.000,00 TL + KDV bedelle 3 yıllığına ihale edilecek. Ancak şartnamede bu taşınmaz için ticari faaliyette bulunamaz şerhi yer alıyor. İhale saati ise 14.30.

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 29 HAZİRAN
İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin, gerekli tüm belgelerin aslını 29 Haziran 2026 Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar Kepez Belediyesi Gelirler Müdürlüğü Kiralama Servisi'ne teslim etmeleri gerekiyor.
Başvuru yapacak kişilerin iletişim bilgi formunda Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) ve Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adreslerini sunmaları zorunlu ve bu adresleri beyan etmeyen istekliler değerlendirme dışı bırakılacak. İsteklilerin Kepez Belediyesi Gelirler Müdürlüğü'nden 'Borcu Yoktur' yazısı almaları ve 2026 yılına ait oda faaliyet belgelerini ibraz etmeleri gerekiyor.





