Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin çocuk edebiyatına katkı sunmasını teşvik etmek amacıyla “Öğretmen, Yazar; Çocuk Çiçek Açar” Hikâye Yazma Yarışması’nın ikincisini başlatıyor. Bu yıl “Aile” temasıyla düzenlenen yarışma, öğretmenlerin kalemini sadece mesleki bir araç değil, çocukların duygusal ve sosyal gelişimini destekleyen bir köprü olarak kullanmasını amaçlıyor. Başvurular 16 Ocak’ta başlayacak ve 28 Şubat’a kadar devam edecek.

Yarışmayla; çocukların gelişim süreçlerinde aile–okul iş birliğini güçlendiren, aile içi öğrenme ortamlarını destekleyen ve pedagojik açıdan nitelikli içeriklerin üretilmesi hedefleniyor. Öğretmenlerin mesleki birikimlerini edebiyat yoluyla çocuklara aktarması da yarışmanın temel amaçları arasında yer alıyor.

BAŞVURULAR 16 OCAK’TA BAŞLIYOR
Yarışmaya katılmak isteyen öğretmenler, 16 Ocak – 28 Şubat tarihleri arasında başvurularını ogretmenyazar.eba.gov.tr adresi üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirebilecek. Başvuruların ardından yapılacak değerlendirme sürecinde, özgünlük, tema uyumu ve çocuk edebiyatına uygunluk gibi kriterler dikkate alınacak.

Değerlendirme süreci sonunda yayımlanmaya değer görülen eserler, 8 Haziran tarihinde kamuoyuna duyurulacak. Seçilen hikayelerin, çocuklara yönelik edebi içerik havuzuna kazandırılması ve eğitim ortamlarında kullanılmasının hedeflendiği belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ