Yeni Parti Antalya 1. Olağan İl Kongresi’nde tek aday olarak seçilen Gökhan Ölmez, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Nail Kamacı’dan devraldı. Ölmez, partililere birlik ve beraberlik çağrısı yaparak yaklaşan genel seçim sürecine dikkat çekti.
Yeni Parti Antalya 1. Olağan İl Kongresi’nin ardından il başkanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi. Kongrede tek aday olarak seçime giren Gökhan Ölmez, delegelerin desteğiyle il başkanlığına seçildi. Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrenin ardından gerçekleştirilen törende, Yeni Parti Antalya Kurucu İl Başkanı Nail Kamacı görevi Ölmez’e devretti.
Törene Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, Döşemealtı İlçe Başkanı Veli Cot, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı. Devir teslim töreninde Kamacı’ya çelenk sunulmasının ardından görev değişimi tamamlandı.

KAMACI’DAN ÖRGÜTLENME VURGUSU
Görevi devreden Yeni Parti Antalya Kurucu İl Başkanı Nail Kamacı, yaklaşık üç yıldır birlikte çalıştıkları yol arkadaşlarıyla siyasi mücadele yürüttüklerini belirtti. Son üç aydır kurucu il başkanı olarak görev yaptığını ifade eden Kamacı, bu süreçte Antalya’nın 19 ilçesinde örgütlenme çalışmalarının tamamlandığını ve ardından kongre sürecine geçildiğini söyledi.
Antalya’da farklı bir yöntemle il başkanlığı seçimi gerçekleştirdiklerini belirten Kamacı, Gökhan Ölmez’in üyelerin katıldığı ön seçim sürecinin ardından tek aday olarak il başkanlığına aday gösterildiğini dile getirdi. Kamacı, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “İl yöneticilerimiz, ilçe başkanlarımız, Döşemealtı Belediye Başkanımız Menderes Dal, önceki dönem milletvekillerimiz, il kadın kollarımız ve partililerimizle birlikte Yeni Parti Antalya İl Başkanlığımızın 1. Olağan İl Kongresi vesilesiyle devir teslim törenimizi gerçekleştirdik. Birlikte görev yaptığımız, görevi devreden önceki dönem yöneticilerimize emekleri için teşekkür ediyorum. Görevi devralan İl Başkanımız Gökhan Ölmez ile yönetim kurulu üyelerine yeni dönem çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.
ÖLMEZ’DEN BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI
Yeni Parti Antalya İl Başkanı Gökhan Ölmez ise kongre sürecinin ardından partinin kurultay hazırlıklarına başladığını belirtti. Üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen seçim sürecinin önemine değinen Ölmez, kendisine destek veren partililere ve birlikte görev yaptığı Nail Kamacı’ya teşekkür etti. Yeni dönemde parti içinde birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Ölmez, “Bana destek olan, bu çok büyük ve onurlu görevi layık gören siz kıymetli üyelerimize, yol arkadaşlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Yine üç yıl beraber çalıştığım il başkanıma sonsuz teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
Parti içindeki kırgınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini ifade eden Ölmez, “Artık biz birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Birbirimize olan dargınlığımız, kırgınlığımız mutlaka vardır ama bunları belli bir süre de olsa ertelememiz lazım. Birbirimize sahip çıkmamız, eskisinden daha çok sarılmamız lazım” ifadelerini kullandı.

GENEL SEÇİM SÜRECİNE DİKKAT ÇEKTİ
Önlerinde önemli bir genel seçim süreci bulunduğunu belirten Ölmez, ülkedeki siyasi gelişmelere ve belediye başkanlarına yönelik operasyonlara değindi. Basının içinde bulunduğu duruma da dikkat çeken Ölmez, partililere birlikte hareket etme çağrısını yineledi. Ölmez, “Önümüzde çok önemli bir genel seçim süreci var, kapımıza dayandı. Ülkede her gün olan olaylar gözümüzün önünde cereyan ediyor. Her gün sabahın 05.00’inde, 06.00’sında operasyonlar, belediye başkanlarımıza yapılan operasyonlar, basının geldiği durum ortada. Basına her gün ayrı ayrı operasyonlar yapılıyor. Onun için hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde olup gücümüzü belli bir yere sarf etmemiz lazım” dedi.
Devir teslim töreniyle birlikte Yeni Parti Antalya İl Başkanlığı görevini Gökhan Ölmez devralırken, yeni yönetim dönemi resmen başladı.





