Antalya Valiliği öncülüğünde 19 ilçeyi kapsayan Coğrafi İşaret Seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Yerel ürünlerin korunarak gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan proje kapsamında, Antalya’nın saklı lezzetlerinden biri olan ‘İbradı Kestanesi’ için Türk Patent ve Marka Kurumu’na resmi tescil başvurusu yapıldı.

Ibrad
TARHANADAN SONRA KESTANE
Daha önce “İbradı Keçi Sütlü Bulgur Tarhanası” ile coğrafi işaret sürecine giren İbradı’da, şimdi de kestane tescil yolunda. Başvuru süreci İbradı Belediyesi tarafından yürütülüyor.
Tescil ile birlikte İbradı’nın yerel ürünlerinin ulusal ve uluslararası alanda daha görünür hale gelmesi amaçlanıyor.

Kestan
BİN YILLIK MİRAS
İbradı’da doğal yetişme ortamı bulan kestane ağaçlarının ilçede binlerce yıldır varlığını sürdürdüğü biliniyor. Bunun en çarpıcı örneklerinden biri, yaşı 1000–1100 yıl arasında olduğu tahmin edilen ‘Arapastı Anıtsal Kestane Ağacı’. Tarihi ve kültürel değeriyle öne çıkan bu ağaç, İbradı kestanesinin köklü geçmişini de simgeliyor.

Muhabir: Özlem Soydan